Mostar
129

Naša stranka odgovorila Kordiću: Jedini antifašistički pokret bili su partizani

I. M.
Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba
Gradonačelnik Mostara Mario Kordić oglasio se povodom jučerašnjeg okupljanja udruženja antifašista kazavši da se treba okrenuti budućnosti i zaustaviti veličanje zločinačkih ideologija. Tim povodom reagirao je Gradski odbor Naše stranke u Mostaru.
Iz Naše stranke poručuju gradonačelniku Kordiću da su jedini antifašistički pokret u Drugom svjetskom u Mostaru, ali i cijeloj Jugoslaviji bili partizani i da je njihov organizator bila Komunistička partija.

"Mi drugog vojno i politički organizovanog antifašizma iz tog perioda nemamo. Podsjećamo i na ZAVNOBiH, koji je kruna naše antifašističke borbe i kao takav temelj državnosti BiH. Mostar kakav poznajemo u ogromnoj većini izgrađen je pod simbolima koje Kordić proglašava nepoćudnim. Mi nećemo odustati od najsvjetlijeg dijela naše povijesti i jedne od najčasnijih borbi koje su i Mostarci borili i izborili pobjedu. Čvrsto stojimo uz antifašiste Mostara, njihovo slobodno okupljanje i pravo na izražavanje vlastitih stavova uvjereni da će takvi ljudi opet postati većina u Mostaru, a i šire", poručili su.

Također su unaprijed čestitali 14. februar, Dan oslobođenja Mostara u Drugom svjetskom ratu.