Pitanje stranih sudija
133

Naša stranka: Nešićev napad na albanskog sudiju govori o njegovom primitivizmu kojim se ponosi

F. H.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Povodom izjave Nenada Nešića u kojoj kaže da je poniženje što u Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine sjedi sudija koji je albanske nacionalnosti, reagovala je Naša stranka.
"Nešićev napad na Ustavni sud BiH zbog nacionalne pripadnosti jednog od njegovih sudija spada u najgori izraz šovinizma koji se može čuti na bh. političkoj sceni. Njegov napad ništa ne govori o albanskom sudiji, ali govori o Nešićevoj prizemnosti, neobrazovanosti i primitivizmu kojima se, da stvar bude gora, Nešić ponosi", navodi se u saopćenju.

Ističu da iskazivanjem netrpeljivosti prema albanskom sudiji zbog njegovog nacionalnog porijekla, Nešić želi razbuktati mržnju među građanima RS prema Ustavnom sudu i Bosni i Hercegovini i time im skrenuti pažnju sa provalije u koju ih gura vlast tog entiteta.

"U svakom slučaju, Nešićeva izjava još je jedan razlog zašto su nam potrebne strane sudije", poručili su iz Naše stranke.

Podsjećamo, Nešić je rekao da 30 godina nakon rata "predstavlja poniženje i uvredu za sve naše građane da im sude albanske sudije".