Imaju svog kandidata
108

Naša stranka neće podržati kandidate drugih stranaka za Predsjedništvo BiH

Piše: M. N.
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Naša stranka neće podržati druge kandidate za Predsjedništvo BiH, pa tako ni Denisa Bećirovića ukoliko ga SDP izabere za svog kandidata za člana Predsjedništva BiH.

Kako nam je rekao predsjednik Naše stranke Predrag Kojović, imaju svog kandidata Borišu Falatara i uložit će svu energiju kako bi ubijedili građane da je za jednu novu, bolju, evropsku BiH najbolji izbor.

"Borša Falatar nije samo predstavnik mladih nego zaista predstavlja jednu novu politiku koja nije bazirana na stalnom konfliktu nego na dijalogu i saradnji i koja ima za cilj da nas ujedini ističući sličnosti u našim različitostima, a ne da nas dijeli potencirajući razlike u našim sličnostima. Radi se o čovjeku čije je iskustvo diplomatije i postizanja dogovora njegova najjača strana", kazao je Kojović.

Istakao je kako svaka politička partija ima pravo da istakne svog kandidata te da oni od svih kandidata očekuju da građanima predstave znanja, sposobnosti i i prioritete kojima će se baviti ukoliko budu izabrani.

"Bilo bi žalosno da se i ova predsjednička utrka pretvori u isprazni populistički patriotizam i izbor sparing partnera za neki navodni boks meč u Predsjedništvu BiH", zaključio je Kojović.