|

Naša stranka Mostar: HDZ je Aluminij koristio kao svoju kreditnu karticu

Naša stranka Mostar: HDZ je Aluminij koristio kao svoju kreditnu karticu
265
A. P.
3.7.2019. u 13:44
27
komentara
265

dijeljenja
Naša stranka Mostar: HDZ je Aluminij koristio kao svoju kreditnu karticu Foto: H. M./Klix.ba
Povodom jutrošnje petnaestominutne blokade puta M-17 uposlenika mostarskog Aluminija, kao i najava da bi ovaj, nekad hercegovački privredni gignat, do kraja sedmice mogao prestati s radom, oglasili su se iz Naše stranke Mostar.
"Za stanje u Aluminiju odogovoran je prije svega HDZ BiH koji tu kompaniju decenijama već koristi kao vlastitu kreditnu karticu. Pored njih, odgovornosti se ne može osloboditi ni njihov koalicioni partner i Vlada Federacije koja je sve ovo vrijeme dozvoljavala takav način funkcionisanja. Vrhunac licemjerstva HDZ/SDA partnera prema građanima Mostara je i blokada rada Parlamenta Federacije na čijoj se posljednjoj sjednici, između ostalog, na inicijativu kolega iz SDP-a, upravo trebalo raspravljati i o Aluminiju", navodi se u saopćenju za javnost.

Naša stranka Mostar ističe da je sunovrat Alumnija konačni dokaz nespobnosti i nedobronamjernosti trenutne vlasti u Federaciji da bude bilo kakav poslodavac i menadžer.

"Mi ćemo uvijek podržati svakog pojedinca u ovoj zemlji čija su prava ugrožena i koji se bori da dobije odgovore i nadje rjesenje za situaciju u kojoj se nalazi, ali u ovom slučaju nam se čini da je prava adresa za traženje odgovora sjedište HDZ-a i Vlada FBiH, a nikako blokada puta M-17. S tim u vezi, pozivamo premijera Federacije da objasni šta je bilo s preporukama iz studije koju je 2013. godine radilo Sveučilište u Splitu, u saradnji sa 17 stručnjaka iz Zagreba, Mostara i Splita, a pod nazivom 'Mogućnosti restrukturiranja Aluminij d.d. Mostar'. Zašto preporuke nisu provedene i zašto nikad nije sprovedeno adekvatno vlasničko, organizacijsko, operativno, finansijsko i strateško restrukturiranje Alumija?", rekao je Tarik Tanović, predsjednik Gradskog odbora Naše stranke Mostar.
Prijavi grešku


Komentari (27)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...