Podrška načelniku
17

Naša stranka: Mandić je primjer kako se vodi lokalna zajednica, nije opstruisao referendum

A. L.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Iz Naše stranke su se oglasili nakon što je propao referendum za opoziv načelnika Općine Centar Srđana Mandića kazavši kako je on primjer kako se vodi lokalna zajednica te su pozvali vijećnike da ne blokiraju dalji rad.
"Drago nam je što do referenduma neće doći. Ne sumnjamo da bi građanke i građani većinski glasali za ostanak Srđan Mandić na poziciji načelnika Općine, ali bi bilo bespotrebno potrošeno preko 100.000 KM budžetskog novca", kazali su iz Naše strankje.

Dodali su da Mandić nije uradio nijednu radnju kako bi spriječio da do referenduma dođe.

"Oni koji su pokrenuli priču o referendumu prosto nisu uspjeli da na vrijeme i u skladu sa zakonskim propisima organizuju izjašnjavanje građana o opozivu", dodaju.

Mandić je brojnim projektima, kažu oni, pokazao kako se vodi lokalna zajednica, "a svi su urađeni ne samovoljno i ishitreno već zahvaljujući pozornom slušanju građana i sa dubokom sviješću o njihovim potrebama."

"On je primjer kako treba voditi lokalnu zajednicu i ne sumnjamo da će to i nastaviti biti. Pozivamo sve vijećnike u Općinskom vijeću Centar da zbog neuspjeha u organizaciji referenduma ne pokušavaju da blokiraju procese već da budu konstruktivni. Svaki pokušaj blokade završit će neuspjehom a građani će znati prepoznati ko radi u njihovom interesu i to nagraditi na izborima sljedeće godine", zaključili su iz Naše stranke.