{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Naša stranka: Formirati vladu kantonalnog spasa

25.10.2014. u 12:06
228
29
Naša stranka: Formirati vladu kantonalnog spasa
228
Naša stranka: Formirati vladu kantonalnog spasa
Potpredsjednik Naše stranke Predrag Kojović
Predsjedništvo Naše stranke izabralo je na jučerašnjoj sjednici pregovarački tim koji će otvoriti proces okupljanja koalicije kantonalnog spasa u novoizabranoj Skupštini Kantona Sarajevo.
U vezi s navedenim oglasio se potpredsjednik Naše stranke Predrag Kojović, pojasnivši da je koncept koalicije kantonalnog spasa u skladu s principima koje Naša stranka zagovara već niz godina, a posebno nakon februarskih demonstracija.

"Kantonu Sarajevo je hitno potrebna finansijska konsolidacija. Prije svega, reorganizacija budžetskih rashoda i stvaranje povoljnijeg poslovnog ambijenta koji bi mogao unaprijediti prihodovnu stranu. Zato je Naša stranka krenula u projekat okupljanja koalicije kantonalnog spasa. Konkreno, taj koncept predviđa 20 poslanika koji će u prvoj godini mandata podržati 20 konkretnih mjera za rješavanje teške finansijske i komunalne situacije u Kantonu. Tek nakon usvajanja skupa mjera i određenja rokova za njihovo provođenje možemo pristupiti formiranju vlade, tj. određivanju ljudi koji će biti odgovorni za kvalitet i rokove implementacije", kazao je Kojović.

''U vremenu koje slijedi, potrebno je da sve stranke, kao i svaki poslanik u Skupštini KS-a ponaosob, shvate kolika je odgovornost na svima nama za budućnost Kantona, te da se nalazimo na raskrsnici gdje jedan put vodi ka ozdravljenju Kantona, dok drugi vodi u ekonomsku i socijalnu provaliju. Uzimajući u obzir navedenu situaciju, jednako kao i činjenicu da je odnos političkih snaga na nivou kantona različit od onog na nivou Federacije i države, Naša stranka predlaže da poslanici u Skupštini KS-a, neucijenjeni podjelom fotelja na višim nivoima, formiraju većinu i vladu koje će raditi u interesu Kantona i biti svijetli primjer reformske vlasti za čitavu Bosnu i Hercegovinu'', dodao je Kojović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: