{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
"Naš cilj je država ravnopravnih naroda"

S
17.9.2010. u 16:27
0
26
"Naš cilj je država ravnopravnih naroda"
0
"Naš cilj je država ravnopravnih naroda"
Povodom 20 godina osnivanja i djelovanja Stranke demokratske akcije, u Čeliću je pred mnogobrojnim članovima i simpatizerima stranke upriličen predizborni skup.
"Narod zna da je Bosna i Hercegovina - za kakvu se SDA zalaže - država ravnopravnih naroda, Bošnjaka, Hrvata i Srba, kao i ostalih koji ovu zemlju osjećaju svojom domovinom. To je naš cilj", poručio je predsjednik SDA Sulejman Tihić.

Prisjećajući se riječi i djela rahmetli Alije Izetbegovića, osnivača SDA, Tihić je naveo kako je prvi predsjednik Bosne i Hercegovine postavio i nacionalni program bošnjačkog naroda, a to je država BiH.

"Ako imamo državu, institucije, zakone, onda ćemo najbolje zaštititi nacionalne i vjerske interese našeg naroda te zagarantirana ljudska prava", dodao je Tihić.


Istaknuto je kako je Alijansa za promjene u periodu od 2000. do 2002. godine, dok je bila na vlasti, imala historijsku šansu da zemlju odvede u svjetliju budućnost.

"Međutim, Alijansa je pristala na asimetrična rješenja u RS-u u odnosu na FBiH i šest godina nakon Dejtona legalizirali su RS", istaknuo je Tihić, dodavši: "Narod zna da je Alija Izetbegović morao potpisati Dejtonski sporazum kojim je utvrđena Republika Srpska, ali SDP i SBiH nisu je morali legalizirati 2001. godine."

Država BiH je osnovni cilj i fokus političke platforme SDA, koja se konstantno unapređuje za dobrobit naroda i države, naglašeno je na skupu, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću SDA.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: