Tihić u Bosanskom Šamcu
0

FOTO / BiH može opstati jedino kao država ravnopravnih naroda

Sarajevo-x.com
Sulejman Tihić, predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA), obraćajući se građanima na predizbornom skupu u Bosanskom Šamcu poručio je da SDA želi i da će se uvijek zalagati za državu ravnopravnih naroda, saopćeno je iz stranke.
"Stranka demokratske akcije želi da i Bosanski Šamac, i Doboj, i Zenica, i Sarajevo budu u pravom smislu bosanski. Poručujem iz ovog mjesta, ušća Bosne uz Savu, mjesta gdje su se rodili rahmetli predsjednik Alija Izetbegović i Zoran Đinđić, da BiH može biti i opstati samo kao država ravnopravnih naroda. Država komotna za sve, u kojoj će se svi, bez obzira na brojnost osjećati ravnopravnim“, kazao je Tihić.
Bakir Izetbegović, kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, u prepunoj sportskoj dvorani na Ilidži naglasio je da samo energija i snaga koja je prisutna u SDA mogu voditi državu.

"Nema političke snage koja se može usporediti s onom kojoj mi pripadamo. Ostavljeno je mnogo nedovršenog posla i mi ga želimo privesti kraju. To niko drugi ne može uspjeti osim SDA. Želimo napredak ekonomije, a naše reference su znanje, volja i naši kadrovi koji to mogu postići“, rekao je Izetbegović.