BiH
1

Narodna stranka Radom za boljitak održala izborni skup u Bijeljini

FENA
Narodna stranka Radom za boljitak održala je danas predizborni skup u Bijeljini i Mjesnoj zajednici Janja.

Predstavljajući lokalni predizborni program, prvi na listi Narodne stranke Radom za boljitak za Skupštinu grada Bijeljine Rado Tomić istaknuo je da će se bjeljinski Boljitkovaci zauzimati za bolje fizičko i sportsko obrazovanje djece i mladih.

"Zalagaćemo se za obezbjeđivanje boljih uslova za rad u sportu po klubovima, kao i za poboljšanje uslova u osnovnim školama. Naime, mnoge sale predviđene za fizičko vaspitanje djece nisu uslovna za normalno odvijanje nastave. U zimskom periodu, mnoge škole uopšte ne izvode fizičko vaspitanje upravo iz tih razloga.

Mi se zalažemo da našu omladinu usmjerimo što više prema sportu, kako bi imali nesmetan psiho-fizički razvoj i kako bi ih sklonili s ulica, gdje danas zaista imamo mnoge negativne uticaje, počevši od droge, kriminala i drugih uticaja koji našu djecu i omladinu upućuju na mentalitet nerada i odvajaju od obaveza i radnih navika, koje moraju steći na vrijeme.

Obzirom da je Semberija žitnica i Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, moramo učiniti sve da zaštitimo poljoprivredne proizvođače. Mi, ispred Narodne stranke Radom za boljitak, zalagaćemo se da se poljoprivrednicima nadoknade štete koje su pretrpili, prvo velikim snježnim padavinama, a potom i nezapamćenom sušom. Zato pozivam sve građane Grada Bijeljine da 7. oktobra izađu na izbore i podrže Boljitkovu listu. Slušaj srce, spasi Bijeljinu", kazao je kandidat Narodne stranke Radom za boljitak za Skupštinu grada Bijeljine Rado Tomić.

Nakon toga, predstavnici Narodne stranke Radom za boljitak, s predsjednikom Mladenom Ivankovićem Lijanovićem na čelu, posjetili su bjeljinsku Mjesnu zajednicu Janja i Tvornicu za sušenje voća i povrća "Semberku".

U svome obraćanju radnicima "Semberke" predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak rekao je da su upravo rad i radna mjesta koja su otvorila perspektivu svim žiteljima Janje nada u obnovu života u toj velikoj povratničkoj Mjesnoj zajednici.

"Zahvaljujem Narodnoj stranci Radom za boljitak i njezinu rukovodstvu, posebno dopredsjedniku Boljitka i federalnom ministru poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerku Ivankoviću Lijanoviću na podršci i pomoći da ova fabrika oživi, da ovaj narod dobije radna mjesta, da zarađuje i živi od svog rada", izjavila je laborantica u "Semberci" Marija Stevanović, stoji u priopćenju iz Ureda za odnose s javnošću Narodne stranke Radom za boljitak.