Naša stranka
0

"Narod je ovo zaslužio"

Sarajevo-x.com
Dok traje politička paraliza Bosne i Hercegovine, koja se ogleda u nemogućnosti parlamentarnih stranaka da obrazuju vladu, došlo je do cijelog niza poskupljenja živežnih namirnica i osnovnih proizvoda koja predstavljaju udar na ionako nizak standard najširih slojeva stanovništva. Ovo, između ostalog, stoji u saopćenju za javnost Naše stranke.

"Bilo bi, međutim, krajnje licemjerno izražavati solidarnost s onima koje ta poskupljenja pogađaju i pozivati, radi njihove dobrobiti, na političku akciju: ne treba zaboraviti da skoro 40 posto građana nije smatralo za potrebno da iziđe na oktobarske izbore, od onih koji su to učinili većina je glasala za političke snage koje su i dosada vodile zemlju, a jedan nezanemarljiv dio otvoreno je priznao da su svoje glasove prodavali", stoji u saopćenju.

U ovoj stranci kažu da, koliko god očekuju od Centralne izborne komisije da kazni stranke koje su kupovale glasove, očekuju i od nadležnih organa i mjere protiv svih pojedinaca koji su priznali da su ih prodavali i koji, "u društvu izvrnutih i poremećenih vrijednosti, očekuju sada od javnosti podršku u svom nastojanju da naplate 'pošteno izvršen' dio pogodbe koja predstavlja krivično djelo".

"Veći dio stanovništva Bosne i Hercegovine, dakle, trpi posljedice vlastitih odluka. Naša stranka smatra da je to zasluženo, i izražava žaljenje što iste posljedice trpi i manjina koja ničim nije pridonijela sadašnjoj situaciji", navodi se na kraju saopćenja.