Odgovor direktoru
127

Narod i pravda: Direktor bolnice u Jagomiru Muhamed Ahmić je imenovan kao kadar BOSS-a

I. Č.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Stranka Narod i pravda saopćila je da je direktor Psihijatrijske bolnice Kantona Sarajevo (Jagomir) imenovan kao kadar BOSS-a.
"Čudi nas da je Ahmić odjednom zaboravio kako je i u ime koga delegiran na ovu poziciju. Naše vizije i vizija BOSS-a i Muhameda Ahmića se ne poklapaju, a potpuna je neistina da je mjesto direktora 'pripalo' bilo kojoj općinskoj organizaciji Naroda i pravde", navodi se u saopćenju Naroda i pravde.

Podsjećaju kako Skupština KS nije usvojila izvještaje niza zdravstvenih institucija prvenstveno zbog nezadovoljstva građana uslugama koje dobijaju.

"Što se tiče izbora kandidata i kadrovske politike, građani su u nedjelju u Domu mladih mogli vidjeti kako to radi Narod i Pravda. Skoro polovina kadra koji smo delegirali je nestranačk kadar, mnogi od njih nisu ni glasali za NiP. Nismo se ustezali imenovati čak i one koji su članovi drugih stranaka ako smo uvidjeli da su stručni, čestiti, pošteni, hrabri i da imaju viziju razvoja institucija i preduzeća sličnu našoj", kaže se u saopćenju koje potpisuje Kantonalno povjereništvo Naroda i pravde KS.

Navode da je u nedjelju u Domu mladih predsjednik ove stranke Elmedin Konaković najavio kako će se laži, podvale i podmetanja protiv Naroda i pravde nastaviti iz dana u dan, jer postoji značajan otpor pojedinih direktora, imenovanih funkcionera i stranačkih poltrona.

"Takvima koji pokušavaju da 'prelete' samo da bi zadržali svoje pozicije smo odavno poručili da nisu dobrodošli. Takvi se nude svakoj novoj vladajućoj koaliciji, ali mi ih ne želimo. Mi ćemo i dalje javno predstavljati kadar koji delegiramo kako bi javnost mogla pratiti njihov rad i ocjenjivati ih u skladu s postignutim rezultatima", navode iz Naroda i pravde.