{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Naredne sedmice Vijeće ministara o nacrtu budžeta za 2012.

S
5.4.2012. u 15:32
2
0
Naredne sedmice Vijeće ministara o nacrtu budžeta za 2012.
2
Naredne sedmice Vijeće ministara o nacrtu budžeta za 2012.
Foto: Sarajevo-x.com
Vijeće ministara BiH zaključilo je da je prijedlog paketa finansijskih propisa Ministarstva finansija i trezora dobra osnova za sveukupnu reformu u ovoj oblasti i o tome će se izjašnjavati iduće sedmice, nakon što predloženi materijali budu usklađeni s današnjom raspravom i tehnički dorađeni.
Ovaj paket uključuje Nacrt zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2012. godinu, izmjene i dopune Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH, te više odluka kojima se predviđa smanjenje plata, naknada i ostalih troškova u institucijama BiH.

Iz Vijeća ministara je saopšteno nakon današnje sjednice da će ministar odbrane BiH Muhamed Ibrahimović nastaviti razgovore s predstavnicima entitetskih vlada radi pripreme prijedloga izmjena izvornog zakona kojim će biti regulisana prava otpuštenih pripadnika Oružanih snaga kako bi do nastavka sjednice bio postignut dogovor o ovom pitanju.

Vijeće ministara utvrdilo je danas Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima.

Donošenjem ovog zakona bit će unaprijeđena saradnja BiH s drugim državama u krivičnim stvarima i omogućeno ubrzanje krivičnih postupaka koji se vode za krivična djela organizovanog i drugih vidova kriminala koja imaju transnacionalni karakter.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: