{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Naredne sedmice Vijeće ministara o nacrtu budžeta za 2012.

S
5.4.2012. u 15:32
2
0
Naredne sedmice Vijeće ministara o nacrtu budžeta za 2012.
2
Naredne sedmice Vijeće ministara o nacrtu budžeta za 2012.
Foto: Sarajevo-x.com
Vijeće ministara BiH zaključilo je da je prijedlog paketa finansijskih propisa Ministarstva finansija i trezora dobra osnova za sveukupnu reformu u ovoj oblasti i o tome će se izjašnjavati iduće sedmice, nakon što predloženi materijali budu usklađeni s današnjom raspravom i tehnički dorađeni.
Ovaj paket uključuje Nacrt zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2012. godinu, izmjene i dopune Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH, te više odluka kojima se predviđa smanjenje plata, naknada i ostalih troškova u institucijama BiH.

Iz Vijeća ministara je saopšteno nakon današnje sjednice da će ministar odbrane BiH Muhamed Ibrahimović nastaviti razgovore s predstavnicima entitetskih vlada radi pripreme prijedloga izmjena izvornog zakona kojim će biti regulisana prava otpuštenih pripadnika Oružanih snaga kako bi do nastavka sjednice bio postignut dogovor o ovom pitanju.

Vijeće ministara utvrdilo je danas Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima.

Donošenjem ovog zakona bit će unaprijeđena saradnja BiH s drugim državama u krivičnim stvarima i omogućeno ubrzanje krivičnih postupaka koji se vode za krivična djela organizovanog i drugih vidova kriminala koja imaju transnacionalni karakter.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: