BiH
2

Naredne sedmice Vijeće ministara o nacrtu budžeta za 2012.

SRNA
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Vijeće ministara BiH zaključilo je da je prijedlog paketa finansijskih propisa Ministarstva finansija i trezora dobra osnova za sveukupnu reformu u ovoj oblasti i o tome će se izjašnjavati iduće sedmice, nakon što predloženi materijali budu usklađeni s današnjom raspravom i tehnički dorađeni.

Ovaj paket uključuje Nacrt zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2012. godinu, izmjene i dopune Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH, te više odluka kojima se predviđa smanjenje plata, naknada i ostalih troškova u institucijama BiH.

Iz Vijeća ministara je saopšteno nakon današnje sjednice da će ministar odbrane BiH Muhamed Ibrahimović nastaviti razgovore s predstavnicima entitetskih vlada radi  pripreme prijedloga izmjena izvornog zakona kojim će biti regulisana prava otpuštenih pripadnika Oružanih snaga kako bi do nastavka sjednice bio postignut dogovor o ovom pitanju.  

 Vijeće ministara utvrdilo je danas Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima.

Donošenjem ovog zakona bit će unaprijeđena saradnja BiH s drugim državama u krivičnim stvarima i omogućeno ubrzanje krivičnih postupaka koji se vode za krivična djela organizovanog i drugih vidova kriminala koja imaju transnacionalni karakter.