Komentari (33)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dodik na aparatima !!! :-D
mogli ste sacekat da se crka zavrsi i uvede struju i sve prije nego sto osvjetlite onaj krst, ovako izgleda ko da se neko nekome inati...
Neka grade, samo kome grade nemam pojma. Svi hrvati Sarajeva mogu stati ispod kisobrana
Prema crkvenim statistikama od 31. 12. 2014., u Sarajevskom dekanatu živjelo je 12.370 katolika, a u gradu Sarajevu 12.026 katolika. "Međutim, stanje s brojem katolika u dijelu Bosne i Hercegovine u entitetu Republika Srpska može se nazvati katastrofalnim, dalje se navodi. Naime, na tom dijelu, koji obuhvaća 49 posto teritorija BiH, prema crkvenim statistikama od 31. decembra 2014. živjelo je samo 9.355 katolika što znači da je na području RS nedostaje 93,87 posto od predratnog broja katolika. „Tako je iz dijela Banjolučke biskupije, koji se nalazi na teritoriju RS-a, na Misnom slavlju na Koševu bilo samo 660 katolika. Budući da je veći dio od 9.355 katolika u starijoj dobi, može se konstatirati da prijeti potpuni nestanak katolika u toj polovini BiH ako državne, entitetske i lokalne vlasti ne promijene svoj odnos i ako ne prestane trajna, gotovo grobna šutnja najvećeg broja hrvatskih predstavnika u vlasti u BiH kada je riječ o katolicima Hrvatima u tom entitetu“"
to ukljucujuci i mrtve mozda.................a i tad je diskutabilno
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Kad ce jednom napredovati debljina novcanika prosjecnog, zaposlenog gradjanina umjesto ovih arhitektonskih zlotvorevina, prodavnica najpraznije slame, silosa mrznje i iluzija?
Kod nas se jedino vidi napredak kada je u pitanju izgradnja sakralnih objekata, dok smo u svim drugim segmentima, koji su od primarnog značaja za jedan, sasvim solidan život, potpuno zaostali...haman pa Ruanda!
đe to ti ideš na teraviju? nisam ti vidio sliku na fb, kao da nisi ni bio... idemo, džamije-šamije, ko je šta sehurio, ko ja šta iftario, idemoooo... :))
nemoj tako....napreduje i širenje grobalja, a uskoro će i sve bolnice širiti čekaonice i mrtvačnice, bit će hejbet novih javnih kuhinja i kladionica, a zavod za zapošljavanje će napraviti dodatnih 100 šaltera.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Mislite da mi smeta??? Eh, pa ne smeta mi.
ne smetaaa, ne smetaaaa, ne smetaaaaaa.... :)))