Komentari (38)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dzabe vam zakon kad imaju povlasteni borci...opstine kupuju boracke organizacije i izvlace novac....treba sve pare za borce stavit na jedan racun i sve dijeliti po pravednim kriterijima...
svako ko je bio u armiji BiH...zna da nije bilo ni 30% boraca koliko ih je sada na spiskovima...a o tome da je istu potvrdu pripadnik armije od-do... dobio i onaj sto je bio diverzant a i onaj sto je "djelio" hranu u magacinu ne bih ni da polemisem...
Koja prava imaju borci kako neki komentari navode.Cijeli rat na liniji imam 53g PTSP ,dijabetes inz.ovisan, i 23 g posle rata nemam nikakva primanja ni privilegije. I ovaj novi zakon nije u redu.U koju grupu opet spadam...u jeb..u
Samo mogu da kazem tuzno i zalosno volike godine sto narod jadni isplati koji se borio da isprose nakon toliko svoja prava
S obzirom da je MMF rekao da BiH mora riješiti unutrašnje dugove, vjerovatno sljedeće tranše neće ni biti, a tek ovo razdvajanje boraca za naknade...neće to baš tako ići. većina ovih radi na crno, dobivali su jednokratne pomoći, kredite za samozapošljavanje koje nisu vratili niti su se "samozaposlili". Maloljeti borci -zabranjeno angažovanje po ženevskoj konvenciji.
novac koji je izdvojen za isplatu tužbi je podržao parlament, tj. usvojen je Budžet u kojem je predviđeno to. I ne može sad premijer po svom nahođenju mjenjati namjenu tog novca. Ovo je klasično krivično djelo i premijer će morati odgovarati pred sudom, jer već su u pripremi ili su podnesene krivične prijave protiv njega u vezi ovog.
Ovim potezom dug od 80 milona KM na ime neisplaćenih pravosnažnih i izvršnih presuda dodatno raste. Vansudska nagodba koju premijer želi ponuditi je neutemeljena i protivzakonita, jer nema iste za nešto što je već presuđeno. Premijer mora izvršiti isplatu, jer sudske presude se moraju realizirati u cjelosti.
Krimnalna bagra iz SDA, tačnije kriminalni premijer čini novo krivično djelo, jer odbija da isplati zakonom presuđene presude po osnovu tužbi kako bi novac za tu namjenu preusmjerio borcima da im se dodvori.
Po ovom zakonu demobilisani borac ima puno veću naknadu nego RVI.Ranjenici iz rata koji su 20%-50%invalidi primaju od 45 do110maraka. Stvarno, u ovoj nakaradnoj državi sve je naopako i kontra.
Nevjerovatno je da ovako malo zaposlenih u realnom sektoru mogu iznijeti ovoliki teret budzetskih korisnika, zato su porezi na platu trenuno u BiH najveci na svijetu, pogotovo u FBiH. Uz ovo masovno opterecenje budzeta, mlada osoba koja odluci da ce provesti svoj radni zivot u BiH, citav zivot ce raditi prakticno da prezivljava, i srepiti u godini kad mu dodje registracija vozila, kupovina ogrijeva i veci kvar na autu.
Budjet za demobilisame godisnje je 300 miliona i tako 20 god i kusur. Cc 7 milijardi. Niste vi dobrovoljvi, vi ste plaćenici i nista vise.
Vlada federacije ne postuje zakon. Ne poštuje SUD. Sta reci obicnom covjeku?
Papir sve trpi.....
Ljepo je ovo napisano...samo hoceli se primjenjivati...
Onaj ko nosa zastave tudjih drzava nek ide tamo pa nek mase i nek se zali njihovim predstavnicima
KinezPeljesac sahara je zastava one drzave sto je proglasena kao UZP od strane medjunarodnog suda. Tati zvalji u istu i zali se
Vladavina prava u BiH... radni sporovi su sporovi koji u normalni državama imaju prioritet u rješavanju. Međutim, u BiH i u FBiH nemaju. Pitate se zašto i mlado i staro odlazi iz BiH, već 350.000 ? Na kraju i ubrzo...ostaće samo: korisnici boračkih prava, stari, nesposobni i - političari.