BiH
19

Napadnuti aktivisti SDS-a u Bosanskoj Gradišci

FENA
U noći između 7. i 8. oktobra grupa omladinaca u vidno alkoholiziranom stanju, nakon što je izvršila cijepanje izbornih plakata Srpske demokratske stranke i lijepljenje plakata SNSD-a, fizički je nasrnuli na aktiviste SDS-a Bosanska Gradiška, o čemu je obavještena Policijska stanica u toj općini, saopćeno je danas iz Opštinskog odbora gradiškog SDS-a.

"Tokom incidenta izvršeno je fotografiranje osoba koje su kidale plakate Srpske demokratske stranke. Među njima su uočeni Ratko Savić, Ognjen Blagojević, Filip Popović, Milan Latinčić, Dmitar Šestić. Sve vrijeme dok je trajao verbalni i fizički sukob s balkona stana aktiviste SNSD-a je podstrekavao sekretar Opštinskog odbora SNSD Bosanska Gradiška Zoran Kuzmanović i njegova kćerka Zorana uz povike 'pobijte ih', 'lomi sve', 'kidaj' i ostale uvrede", stoji u saopćenju.

Imajući u vidu da je, kako se dalje dodaje, "u večernjim satima, 7. oktobra, u Čatrnji fotografirano vozilo (kombi) registarskih oznaka 664-K-596 vlasništvo Kuzmanovića, očekujemo da se Općinski odbor SNSD-a Bosanska Gradiška ogradi od ovakvih svojih članova i da preduzme mjere da ostatak kampanje do izbora provedemo civilizacijski jer život teče i poslije 12. oktobra", navodi SDS Bosanska Gradiška.

Nakon prijave, kako dodaju, policijska patrola je izašla na lice mjesta, i profesionalno postupila na čemu im se još jednom zahvaljuju.

Napominju da su u Općinskom odboru SDS-a Bosanska Gradiška „ponosni na svoje omladince, odbornike i aktiviste koji dostojanstveno učestvuju u kampanji, ne spuštajući se na nivo primitivizma bez obzira na laži i uvrede koje stiži od strane političkih neistomišljenika“.