BiH
270

Nakon želje da ode iz BiH: Konstantin Savić se sada želi kandidovati za predsjednika RS-a

Klix.ba
Konstantin Savić
Konstantin Savić
Pravnika i političara Konstantina Savića svi su zapamtili po srčanoj kampanji za načelnika Općine Teslić na prošlogodišnjim izborima. Nije pobijedio u ovoj utrci, ali od politike ne odustaje. Nakon što je govorio da bi se rado iselio iz BiH, sada je najavio da ostaje i da će se kandidovati za predsjednika Republike Srpske.

Na tribini "Koliko košta biti nezavisa/nezavisna u BiH" koji je održan u ponedjeljak navečer u Banjoj Luci u organizaciji nevladine organizacije "Oštra nula", Savić je rekao kako ne odustaje od politike i borbe.

"Ne znam da li ću se prijaviti za poslanika ili predsjednika RS-a, ali više sam za to da se kandidujem za predsjednika RS-a. Dosta ljudi je reklo da sam budala, ali sam tu da pokažem da se ne trebate stidjeti i da ste dostojni da obavljate bilo kakvu funkciju. Niz pravnih propisa bi se promijenio zahvaljujući meni u pravosuđu u RS-u, čak i na nivou BiH. To pokazuje dokle je moj politički utjecaj. Mislim da se dosta toga može promijeniti, ima dosta manjkavosti", rekao je Savić.

U ranijim razgovorima s medijima Savić je rekao kako bi već sutra napustio našu zemlju, ali da za to nema mogućnosti.

Postao je popularan u BiH i šire zahvaljujući "Konastantinovim reformama" koje je predstavio u kampanji za načelnika Općine Teslić.