Komentari (77)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A gradnja po gradu poprečno niz tok Miljacke? Gradnja na Šipu što je jedan od ulaza zraka u grad, citaj prirodna ventilacija. Logicno je da ce iz godine u godinu biti sve gore, jer sve manje ima prirodne ventilacije, a jos fosilna goriva......
@acer5101 Glavni problem je nekontrolisano loženje u kućnim kotlovnicama. Da je se samo do gradnje isto zagađenje bismo imali i ljeti. Problem su cijene "čistog" energenta kao što je plin, pa raja sebi ne može priušte to veselje. Onda lože šta stignu jer ko šiša ekologiju i zrak.
Glupa seljačka priča, čuj zgrade prave problem, kao da nema zraka i vjetra iznad 50m od tla. Po toj logici bi Ilijaš i Visoko trebali imati neboder do nebodera. Seljacima je problem ono što nema "u njiha" a to su visoke zgrade, ali zato loženje ćumura i plastike - ono što im je normalno - nije uzrok. Popni se na bilo koju planinu i pogledaj u kotline gdje nema žive duše, ista je gusta magla zimi ko u Sarajevu, samo što nije zagađena od strane seljaka.
Sarajevo treba da se ugleda, što se saobraćaja i grijanja tiče, na alpske centre u švajcarskoj, kao što je Zermatt. Maximalna regulacija čistog grijanja i maximalno ograničenje automobila. Zrak će u Sarajevu biti bolji tek kad vlast skonta, da je Sarajevo u stvari veliki Zermatt, a ne mali New York.
A da vozamo auta norme euro 0. Ja tamam bio skupio 1500 eura htjeo jupiti mercedes a klasu euro 4 kad oni Kramar Asa auto i partner iz tkz rs uvedise zakon nEmere euro 4. Kažu Kupi kod nas vozila sa lagera.imamo a klasu 10 000 KM. Ja onda svoju dvojku sredim kupim nove gume kupim 300 litara loz ulja i rahat.
Jutros se vrte oko kuce neki sumnjivi tipovi kao da su neki inspektori. Kazem ženi nalozi malo drva ili pusti malo plina, ostavi danas flase i guume.
Dokle smo došli da nam je drago vidjeti nebo😂
Ništa bolje nije ni u Banjaluci. O kvalitetu vazduha i šta možemo naučiti na primjeru Londona pročitajte u ovom tekstu (Copy-Paste u browser) https://t.co/TafGAawFpk?amp=1
SDA je za lovu i glasove razdijelila sve parcele preko kojih je kisik ulazio u grad, i strujao gradom! Treba imenovati sve njihove kantonalne ministre prostornog uredjenja, komunalne privrede i finansija od 1998 do prosle godine, i pozvati ih na odgovornost!!! Fortinoj Vladi podrska!!!
Gdje si stručnjake, znači kisik zrak i vjetar postoje do 50m iznad tla, sve iznad je vakum? Znači i u kotlinama gdje nema žive duše a maglu možeš nožem prerezati je SDA izgradila zgrade? Visoko i Ilijaš sve neboderi pa zagađeni jelde? Jao seljačke priče! Prestani ložiti ćumur papćino, nije 19 vijek!
NEKO je koristio obrednu tehniku INDIJANSKIH VRAČEVA zazivanja KIŠE i VJETRA !!! HVALA MU KO GOD DA JE !!!
I sunce :) Zato jučer na Trebeviću, nisi mogao "šibicu staviti".
Interesantno kod ambasade vazda najgora mjerenja...morebit fahrin toranj ne da cistom zraku da prodje
Kakvo je aerozagađenje jutros žohari?
Hvala Allahu Gospodaru svih svjetova!!! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
nema ti on uticaja na ovo
Ko pita narod ,ama bas niko...
Svaka cast.
Aleluja!