BiH
11

Nakon Vasića i Radojičić indirektno tražio da Dodik odstupi s čela SNSD-a

Piše: E. G.
Igor Radojičić
Igor Radojičić
Rajko Vasić, bivši generalni sekretar SNSD-a danas je na svom blogu objavio podrobnu analizu o stanju u toj stranci te pozvao Milorada Dodika, njenog predsjednika, da odstupi sa čelne stranačke pozicije. Nedugo nakon toga na Twitteru se oglasio i Igor Radojičić, potpredsjednik stranke.
Radojičić koji važi za možda i najozbiljnijeg Dodikovog nasljednika na čelu stranke i za kojeg se zna da je među Dodikovim oponentima u SNSD-u, oglasio se na Twitteru, gdje je podržao Vasića.

Analizu u kojoj je Vasić iznio sve što, prema njegovom mišljenju, ne valja u toj stranci, Radojičić je opisao riječima: "Ovo je najbolja, sistematična analiza stanja u SNSD-u ikad napisana". Na taj način je podržao Vasićev stav da Dodik, čije su "sve organizacione odluke predsjednika stranke u posljednje tri godine bile pogrešne", izmneđu ostalog, treba odstupiti s pozicije predsjednika.

Iz Vasićevog teksta se može zaključiti da SNSD s Dodikom na čelu nema nikakvu budućnost, da tone sve dublje, da će doživjeti krah na narednim Lokalnim izborima, ali i na Općim te da bi zbog toga trebao napustiti ključnu funkciju, a da stranku i način donošenja odluka unutar nje, njenu kadrovsku politiku i druga ključna pitanja hitno treba reformirati.