BiH
9

Nakon tuče u sudnici Kantonalnog suda u Sarajevu: Privedene osobe predate Tužilaštvu KS

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Devet osoba koje su ostale u pritvoru nakon tuče koja je izbila u petak u sudnici Kantonalnog suda u Sarajevu, predate su u nadležnost Kantonalnog tužilaštva KS, potvrdila je za Klix.ba portparolka ove ustanove Azra Bavčić.

Postupajući tužitelj ispitat će ove osobe i u roku od 24 sata donijet će odluku o daljim mjerama. Ove osobe terete se za krivično djelo Sprečavanje službene osobe u izvršenju službene radnje.

Kako je ranije saopćeno iz MUP-a KS, nakon što je završen pretres u ovom predmetu, više osoba koje su bile u sudnici napale su policijske službenika sudske policije KS. Tužilaštvu su predati: M. H. (1995), A. M. (1990), . L.I. (1991), H.E. (1977), Đ. D. (1994), Z.Dž. (1994), B.A. (1994), S. S. (1991), R. A. (1991), svi iz Sarajeva.

Tuča je izbila nakon što je odgođen glavni pretres u ovom predmetu. Daliboru Sulejmanoviću se sudi za ubistvo Harisa Selmana Ćate, koje se dogodilo 24. jula 2014. godine u naselju Ilidža kod Sarajeva.

Na tijelu tragično stradalog dvadesettrogodišnjaka, koje je pronađeno kod stare željezničke stanice na Ilidži, uočene su povrede oštrim predmetom. Oružje kojim je počinjeno ubistvo nađeno je u jednom devastiranom objektu u ulici Hrasnička cesta, gdje su pronađene dvije automatske puške, okvir i osam metaka. Nekoliko sati nakon, Sulejmanovića je uhapsila policija, a on je priznao izvršenje krivičnog djela.