{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Nakon starog hrasta umire i kesten

S
7.7.2011. u 22:34
0
38
Nakon starog hrasta umire i kesten
0
Čini se da Banja Luka, grad koji je bio nadaleko poznat po svojim drvoredima i zelenilu, polako ostaje bez svojih zaštitnih simbola.
Prije nekoliko dana objavili smo informaciju o simboličnom ispraćaju najstarijeg drveta u gradu na Vrbasu, a naš čitalac danas nam je poslao fotografiju na kojoj se vidi da stari hrast u naselju Nova Varoš nije jedini primjer izumiranje banjalučkog zelenila.

Na fotografiji se jasno može vidjeti da je i stari kesten u Gundulićevoj ulici ovog ljeta počeo da se suši i odbrojava svoje poslednje dane.

Drvo, čiji list je slučajno ili ne proglašen zaštitnim simbolom grada na Vrbasu nalazi se u blizini naselja Pentagon u Boriku.

Banjalučani sa kojima smo razgovarali kažu da strahuju kako su hrast iz ulice Svetozara Markovića i kesten u Gundulićevoj prve žrtve nekontrolisane gradnje i betoniranja svakog djela krajiške ljepotice.

Podsjećamo, gradske vlasti u Banjoj Luci u septembru prošle godine list kestena su označili kao zvanični suvenir grada, ali koliko se vodi briga o ovom drvetu pokazuje najnoviji primjer.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: