Nakon prijedloga SDS-a: I SNSD predložio svoj zakon o Ustavnom sudu BiH

S
SRNA
17.12.2015. u 17:16
0
20
Nakon prijedloga SDS-a: I SNSD predložio svoj zakon o Ustavnom sudu BiH
0
Nakon prijedloga SDS-a: I SNSD predložio svoj zakon o Ustavnom sudu BiH Foto: Arhiv/Klix.ba
Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac potvrdio je Srni da je danas u redovnu parlamentarnu proceduru upućen Prijedlog zakona o Ustavnom sudu BiH.
Košarac je rekao da je uz ovaj prijedlog zakona, a na osnovu dogovora lidera vodećih političkih partija iz Republike Srpske, u redovnu parlamentarnu proceduru upućen i Prijedlog zakona o izmjeni Krivičnog zakona BiH.

"Predlagači oba ova zakona su svi poslanici SNSD-a, SDS-a, DNS-a i koalicije PDP - NDP u Predstavničkom domu parlamenta BiH. Svih 13 srpskih poslanika iz Republike Srpske u svojstvu predlagača potpisali su akt kojim su ovi zakoni upućeni u redovnu parlamentarnu proceduru", precizirao je Košarac.

On je izrazio očekivanje da će ovi prijedlozi zakona proći komisijsku fazu i da će se naći na dnevnom redu sjednice Predstavničkog doma zakazane za 30. decembar ove godine.

"Očekujem da će ovi zakonski prijedlozi biti usvojeni i da će na taj način, 20 godina nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma, BiH konačno postati suverena zemlja u čijem Ustavnom sudu odluke neće donositi strane sudije i u kojoj sudije iz jednog naroda neće, uz pomoć stranaca, moći preglasavati sudije iz druga dva konstitutivna naroda", zaključio je Košarac.


Komentari (20)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: