Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
"_Nakon pojave bolesti u vrtiću: Tuberkuloza kod djece se može manifestovati i nakon šest mjeseci" Može, a i ne mora! Tuberkuloza je danas izliječiva bolest. Ne vidim razlog zbog čega se digla ovolika panika. Bolest je zarazna i mogla se pokupiti bilo gdje. I odgojiteljica je imala po zdravlje rizičan posao. Ko može da tvrdi da neko dijete nije kliconoša i da ona nije bacil "pokupila" u vrtiću?
mogla je da ga pokupi bilo gdje, u tramvaju, na kafi sa drugom oboljelom osobom (koja možda isto tako još ne zna da je oboljela). Medijima je potrebna senzacionalnost i teatralnost da bi ih mase pratile. Eh, sad, o liječenju se može baš puno razglabati. Poznato je da je bacil tuberkuloze počeo razvijati rezistenciju na dosada korištene lijekove. Sada se koriste, obavezno, kombinacije više tuberkulostatika, ali niko ti neće garantovati uspjeh. Nije to upala grla...nažalost.
Ja cu iskoristit ovaj clanak samo da napisem jedno veliko HAHAAHAHAH na cinjenicu da je "ugledni" avokat Omar, kada mu se nisu svidjeli komentari na njegov placeni reklamni clanak, trazio da se ti isti komentari ukinu/zabrane.. Evo jednom Hahahahah!
Ono kad prvi put vidis kako ex dekan izgleda nakon sto si tri godine proveo na faksu di je on bio dekan....
Protivnici vakcina, gdje ste?
Tu. Pročitaj ponovo tekst, a posebno dio: "Prof. dr. Mehić je pojasnio kako smtra da djeca u ovom slučaju nisu ugrožena jer većina mališana primi BCG vakcinu koja organizam štiti od ove bolesti sve dok nemaju neko drugo oboljenje ili problem sa imunitetom." Znači doktor smatra da vakcina ne sprečava zarazu ukoliko je oslabljen imunitet, a to se kosi sa osnovnim objašnjenjem načina funkcionisanja vakcina, jer ako organizam već ima antitijela za određenu bakteriju kako se ona uspije namnožiti do nivoa kada postaje opasna? Oslabljen imuni sistem ne znači da ga nema.. A ajmo kontra stav, snažan imunitet sam od sebe sprečava zarazu, odnosno to mu je osnovni zadatak.. I istorijska je činjenica da se Tuberkoloza od uvijek smatra bolešću siromaštva i loše prehrane, tako da je debelo diskutabilno da li su je iskorijenile vakcine ili kvaliteta života i prehrane. Usput.. pristalico vakcina, u ovom tekstu nije napisano da vaspitačica nije vakcinisana. Sada ja tebe pitam: A šta ćemo ako jeste?
Ma ta vakcina je toliko dobra da su je u Njemačkoj davno prestali davati, i ona štiti samo 25-30%
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
meni izgleda da se neko okomio na ovaj vrtich...
Pa valjda su vakcinisani majka mu stara