Komentari (80)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nije kod nas nikada problem obilna kiša već nelegalna gradnja uz obale rijeka i na prirodnim plavnim područjima.
Upravo to, nabije objekat na obalu i onda se kuka sta je ovo sta se desava. Kada se pogleda gdje su nasi stari gradili kuce vidi se da je to uvijek daleko od rizicnih mjesta...
@goldenspoon I neplanska sječa šuma!
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Sto ti je rec, kvalitetna gradnja, strucno napravljene drenaze i redovno odrzavanje infrastrukture. Aferim! Danas nam svaka kisica nanese vise stete nego oluje u srednjem vijeku ..
dobra prilika da Sarajlić pobjedi na sljedećim izborima. sada će on da zasuče rukave i pokaže kako se “upravlja” kadrovskom strukturom kriminalne organizacije nekadašnje SDA. lopovi kakvih nema na planeti i plus kabadahije!
Možeš pisati, crtati, fakultete završiti ali na žalost iskustvo je jedina uspješna škola. Svi su "pametani" pa primjenjuju tuđa iskustva ali je sve to na knap, niko ne računa da će njegovom slučaju možda biti koja kap više koja će preliti čašu.
Kud se đede ćuprija ?!
Stoji Bosnjo i gleda u nebesa da kisa stane. Sta ce. Cim stane opet po starom do nove poplave i tako 1000 godina. Nece Bosnjo nikad reci, cekaj, zasto se nesto ne poduzme?
Pa jel prohodan put ili nije
respect
Klimatske promjene najvise osjete Balkanske fukarske drzavice...
Dok je nekada bilo zakona pa nisi smio prismrditi šumi i posjeći stablo nije ni bilo poplava nakon svake malo jače kiše. Sad naš seljak sam sebi "potkopa" kuću a nakon što polave i klizišta odnesu sve kuknjava za pomoć. O gradnji bez ikakvog plana da ne govorimo. Sami pali , sami se ubili.
Volio bi da ovaj dedo u francuzici sa treće slike kaže šta vele u prvom safu, hoćel inšala bit sve u redu, da ne moramo guzove mrdati.
Taaako, ruke na guzicu i pametuj dedo vako je trebalo i nako je trebalo, a voda nek nosi sve.
Ovakvi po dva sata čekaju u redu za glasanje, zaokruži svoj glas i glas svoje nene, onda drugi nek rade, drugi nek ratuju.
Nacelnici jedva cekaju poplavi jer su 2014 bili bogatiji za milione..😎😎😎
Poplavila kuća mome prijatelju u Maglaju. Odmah došao SDA činovnik da mu kaže, sabura. Staće kiša, povuće se voda. Biće sve uredu. Sredićemo mi teb to. Kad se povuće voda, mi ćemo tebe stavit na spisak, slikat i onda ćemo aplicirat u UNDP, kojekakvim organizacijama, donatorima. Naće se već neko da donira, sred ćemo mi teb to, biće bolje neg što je bilo. Slučajno je prijatelj saznao da je njegovo ime donirano materijal u vrijednosti 10.000KM.
Otad prođe 2 godine, dođe taj činovnik pred izbore sa lokalnim političarima sa ambicijama i udjeli 10 rigips ploča, kovertu od 150KM i 2 vreće maltera i 3 kante boje i 5 kvadrata najjeftinijih pločica i slikše se. Veli moj prijatelj, zar samo to. Kaže mu činovnik, šuti teška situacija, malo smo uspjeli prikupiti, borili smo se koliko možemo. Da vidiš kakvih je sve belaja bilo, tvoj problem je i mali. Šuti, dobro si i prošao i išta dobio. Sabura.
vidite ovaj srušeni most, kada bi ovi kvazi novinari bili pravi novinari, veoma lako bi otkrili da će popravka ovog mosta biti preko milion KM...sad razni trljaju ruke...
Da netreba pomoci da vam se krajina oduzi sto ste bili uz krajinu ove zime....
@cinnamon nedaj seeeeee
ahahaahahah morgen u podne Sedmance :)
@ogledalce dobar dan u veče sedma 😊
Hoće li Čovićevu kuću podnijeti voda?
Odnijeti
@Japanska jabuka Piše se "odnijeti" a ne "Odnijeti".
Ne može "stoka" da se nauči redu i da plastične kese, olupine automobila i ostali otpad odlaže u za to predviđena mjesta! Kad se to sve nalijepi na polomljene grane i drveće a sve to skupa na stubove mostova,, naravno da ovakve enormne količine vode ne mogu da otiču i odnesu most sa sobom! Sve to mi znamo, ali čim sunce sine, brzo i zaboravimo umjesto da očistimo dok je nizak vodostaj!
U kom ti vijeku živiš? Olupine automobila su bile za vrijeme Stojadina i Yuga45.
Da hoce kisa sve odnjet i nas licno. I nek se naseli normalan narod. Mi i nako neznamo nista isto arhti duduci.
Tako je, i treba da vas odnese.