BiH
35

Nakon hapšenja FUP-a u Vogošći: Osam dilera predato Tužilaštvu KS, tri osobe na slobodi

Piše: A. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon jučerašnje akcije kodnog naziva "Vog" Federalne uprave policije (FUP) u kojoj je uhapšeno 11 osoba, osam ih je sinoć predato u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo, dok su tri osobe puštene na slobodu, kazala je za Klix.ba glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

"Nakon kriminalističke obrade u prostorijama FUP-a, osam osoba je predato u nadležnost Tužilaštva KS, dok je troje pušteno na slobodu. U prostorijama Tužilaštva će biti zadržani 24 sata, a nakon što ih ispita postupajuća tužiteljica odlučit će o eventualnoj mjeri pritvora", izjavila je Bavčić.

U velikoj akciji FUP-a prema nalogu Tužilaštva KS KS jučer je na širem području Sarajeva uhapšeno 11 dilera, a akcija je najvećim dijelom provedena na području općine Vogošća.

Uhapšene osobe se sumnjiče za organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

U pretresima tokom akcije "Vog" je pronađena i oduzeta određena količina novca, vatrenog oružja, droge, više mobilnih telefonskih aparata i SIM kartica i drugih predmeta koji se dovode u vezu s predmetnim krivičnim djelima.

Asistenciju u realizaciji ove operativne akcije je pružalo Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS).