Najavljene tužbe
588

Nakon dramatične ekskurzije u Italiji učenici se vratili u Banju Luku

Klix.ba
Foto: Blic
Foto: Blic
Učenici Ekonomske škole iz Banje Luke vratili su se u ovaj grad nakon što im je na ekskurziji u Italiji izgorio autobus, a oni bili prepušteni sami sebi bez prijevoza i novca, piše BHT.

Svih učenici su zdravi, a njihovi roditelji sretni što se sve dobro završilo. Ipak, najavili su tužbe protiv direktorice škole i agencije "Star travel" koja je organizovala odlazak učenika na ekskurziju.

BHT piše kako su iz Ministarstva prosvjete saopćili da će danas obaviti razgovore s rukovodstvom škole kako bi utvrdili da li u ovoj cijeloj situaciji ima njihove odgovornosti.

Podsjećamo, prije nekoliko dana u Italiji, nakon sudara s motociklistom i požara koji je izbio nakon toga, u potpunosti je izgorio autobus u kojem su bili učenici Ekonomske škole. Tokom požara učenici su ostali bez stvari i pasoša. Srećom, niko od njih nije povrijeđen.

Nakon toga, učenici su bili prepušteni sami sebi nekoliko dana jer zamjenski autobus nije stizao, a novca je bilo sve manje. Zbog toga su neki roditelji sami organizovali povratak svoje djece u BiH.