Komentari (53)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
lopovi znali su jos prije par godina kuda ce prolaziti autoput i dobili dojavu gdje da pobodu kolce i gdje da \"sagrade\" supe da bi od drzave na kraju uzeli milione HHAAAAAAAAAAAAAK PU !!!
Logika nikad nije bila stanovnik ove male drzavice na Balkanu. A pravda nas i ne poznaje. Idemo dalje. YES WE CAN!
Kako će znati dali sam ja kuću napravio do 2010 ili sam je napravio 2011 godine. Koliko znam niko nije snimao ni popisivao te objekte, pogotovo u nekim vukojebinama. Geodetski zavod ne radi već nekoliko godina a općinskih geometara to ne interesuje jer za to nisu plaćeni.
Fakat ... hoćemo autoput Sarajevo - Zenica- Travnik - Jajce - Mrkonjić - Ključ - Petrovac - Bihać - Zagreb ...
Mjesto da se otvarate prema EU i gradite Autoput preko Bihaća do Zagreba vi toršite sredstva, trenutno, glupe relacije.
Ovakav zakon je bio očekivan jer stranačke SDP, HDZ, SDA inspekcije nisu ništa radile od 1992 godine nego samo gledali gdje će šta klepiti i imati ličnu korist. U Sarajevu su legalizovali skoro 30 000 bespravno izgrađenih objekata. Naravno bili su rokovi do 1998 pa 99 pa 2001 dok nisu došli i do 2012 godine. Izmještali su gasovode, crtali nove vodozaštitne zone, brisali klizišta, planirali nove elekrtro trase, plavna područja proglašavali građevinskim zemljištem itd.....Sve za svoje zemljaše. Samo su budale legalno pravile kuće, kupovali placeve, tražili urbanističku, geološku, građevinsku legalne priključke vode i struje. Za to vrijeme općin. i kantonalni inspektori su dobro zarađivali i usput i oni gradili sebi kuće i posl prostore. Da postoji pravna država tužilaštvo bi pokrenulo istragu za svaki nelegalno sagrađen objekat i podnijelo krivične prijave i protiv inspektora koji nisu radili svoj posao i onih koji su gradili i davali mito.
Država za seljaka.
zar nistu trebali da grade u saglasnosti sa drzavaom, rusi sve i plati za zemlju. taj put ce se zavrsiti 2100 godine.
Umjesto da država iskoristi priliku i pokaže zube bespravnim graditeljima, ona joše jednom javno podržava kršenje zakona. naravno ni ne pomišljam da su ovi besparvni graditelji sirotinja. to su tajkuni i stranački moćnici prema čijim željama se trasa koridora i pravi....Umjesto da koridor Vc bude najkraća veza sjevera sa jugom, na kraju će biti Potemkinovo selo...
bilo je za očekivati...znali kud trasa vodi,na brzaka podignuli šupe i sada naplaćuju....samo u nas i u banana republikama....
Kako se gradi autocesta? Ja sam diplomirani izninjer i zavrsio sam fax na zapadu. Kada se gradi autocesta punom parom onda se ona gradi iz 5 do 6 pravaca. Recimo buse se tuneli na karauli ili gdje vec a istovremeno se pravi zaobilaznica kod Brckog, Mostara, busi se tunel ispod Ivan planine i spaja se Mostar sa Sarajevom te se gradi nekih 50 mostova sirom BiH. Jedino na taj nacin je isplativo dici toliki kredit i to se svugdje u svijetu tkao radi. A vi Bosanci gradite dionicu \"Sarajevo-Zenica\" evo 10 godina a jos vam ima da je zavrsite 2 godine a placate kamate na 4 miljarde eura. Znaci 4000.000.000 dolara = 8000.000.000 KM. Kamata od 1% izracunaj kolko je to na godinu dana.
Bitno je da se pare sa računa od kredita potroše. Nije važno dali će za cestu ili za naknade važno ih je potrošiti. Nekom obojci a nekom opanci. Ko će sve te silne kredite vraćati nije ni važno, važno je da dok ima para ima i političara.
Sama riječ govori \"bespravno\" prvo se to nije smjelo desiti, ali kad se već desilo dajte ljudima besplatnu drugu lokaciju sa u rednim papirima za izgradnju. Kakva naknada.
Pa šta sada, nije se gradila nije valjalo, sada se gradi je li opet ne valja, odluči se :)))))
Dali ti znas da BiH ima kredit od svjetske banke od 4 miljarde dollara? To znaci da te pare stoje na BH racunu i na to se placaju kamate a autocesta se ne gradi! To samo moze u BiH. I onda glupi Mujo kaze:\" Pa dobro je gradi se cesta...\" Zemljo otvori se...
Prvi put se priča o problemima koji postoje već 20 godina, i to je neki pomak. Do prije godinu dana se nije ni pričalo jer se nije ni gradilo. Bravo za autoceste.
ovaj, mislio sam \"iz Argentine\". Hahaha :D