{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Najviši stepen mjera sigurnosti uoči dolaska ruske delegacije u Banju Luku

24.4.2018. u 08:22
16
59
Najviši stepen mjera sigurnosti uoči dolaska ruske delegacije u Banju Luku
16
Najviši stepen mjera sigurnosti uoči dolaska ruske delegacije u Banju Luku
Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske ponovili su da, povodom dolaska delegacije Federalne skupštine Ruske Federacije, koju predvodi Valentina Matvijenko, preduzimaju najviši stepen mjera sigurnosti kako bi ova posjeta protekla u najboljem redu.
Tokom današnjeg dana, kada će ruska delegacija u okviru službene posjete BiH boraviti u Banjoj Luci, od 11 do 12 sati i od 16 do 17 sati, od Međunarodnog aerodroma Banja Luka u Mahovljanima do Banje Luke, bit će zabranjen saobraćaj za sva motorna vozila određenim putnim pravcima i ulicama, pišu Nezavisne.com.

Saobraćaj će biti obustavljen dijelom magistralnog puta Laktaši – Gradiška, od skretanja za aerodrom do Aleksandrovca, od Aleksandrovca do Aleksandrovačke petlje, dionica autoputa E661 (Gradiška – Banja Luka), od Aleksandrovačke petlje do Klašnica, zapadni tranzit (ulica Krajiških brigada) - ulica Ranka Šipke - ulica Vuka Karadžića - ulica Kralja Petra I Karađorđevića - ulica Bana dr. Todora Lazarevića.

Također, na navedenoj trasi kretanja delegacije, u spomenutom periodu dolaska i odlaska ruske parlamentarne delegacije, bit će ograničeno i kretanje drugih učesnika u saobraćaju, uključujući bicikliste i pješake.

Iz MUP-a RS apeluju na građane da na toj trasi puta ne ostavljaju parkirana vozila.

Građanima savjetuju da u utorak izbjegavaju kretanje spomenutom trasom i užim centrom grada zbog toga što će veliki broj saobraćajnica biti zatvoren za saobraćaj i ograničeno kretanje pješaka.

Apeluju na građane da se pridržavaju uputstava MUP-a RS i drugih institucija koje učestvuju u organizaciji posjete ruske delegacije.

Građanima savjetuju da obavezno poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, izbjegavaju nošenje ruksaka i torbi i da svakako uz sebe imaju neki identifikacioni dokument. Također, savjetuju da izbjegavaju otvaranje prozora, izlaske na terase, krovove zgrada i slično.

Na području trase kretanja i užeg centra Banje Luke zabranjena je i upotreba dronova.

U užem centru grada na snazi je i naredba o zabrani rada ugostiteljskih, trgovačkih i drugih objekata u kojima se pruža uslužna djelatnost, kao i točenje alkoholnih pića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: