{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Najveće okupljanje studenata biomedicinskih fakulteta iz regije

15.2.2013. u 09:56
90
5
Najveće okupljanje studenata biomedicinskih fakulteta iz regije
90
Fojnički Aquareumal će biti domaćin Humanijade 2013., koja će se održati od 8. do 12. maja. Ovo je prvi put da se studenti biomedicinskih fakulteta iz zemalja regije okupljaju u našoj zemlji.
Humanijada slavi svoju 20. godišnjicu. Zahvaljujući naporima studenata Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Bosna i Hercegovina je dobila domaćinstvo ovog prestižnog regionalnog edukacijsko-sportskog susreta studenata biomedicinkih fakulteta.

Kako je za portal Klix.ba kazao Denis Zjajo, student Medicinskog fakulteta u Sarajevu i jedan od organizatora ovogodišnje Humanijade, cilj cijelog projekta je povezivanje mladih ljudi iz različitih gradova bivše države, kroz sportske aktivnosti i edukativni program o vrijednostima sporta u medicini.

"Projekt će biti značajan korak ka jačanju kapaciteta za razvoj novih pristupa, aktivnosti i strategija, koji će promovirati poštovanje, prijateljstvo, toleranciju, izvrsnost, fair-play i solidarnost kroz sport među mladima u regiji", kaže Zjajo.

Humanijada će trajati pet dana, a na njoj će učestvovati više od 500 studenata koji će se takmičiti u jednom od sportova kao što su mali nogomet, rukomet, košarka, odbojka, odbojka na pijesku, tenis i stoni tenis.

"Pored sportskih aktivnosti, studenti imaju priliku da učestvuju u edukacijskim skupovima o različitim temama iz biomedicinskih nauka", kaže naš sagovornik. Prema njegovim riječima, studenti koji će učestvovati u radu projekta izabrani su na osnovu iskustva i uspjeha u radu na polju studentskog organizovanja.

Podršku cijelom projektu pružili su Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu kao domaćin, Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu kao krovno tijelo studenata UNSA, matična asocijacija studenata Medicinskog fakulteta - USMF, Udruženje studenata medicine u Bosni i Hercegovini - BoHeMSA i mnogi drugi.

Partner projekta je Edukacijski fakultet Univerziteta u Travniku sa dr. Nihadom Selimovićem na čelu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: