{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Najveća zarada od kirije u prošloj godini 7,2 miliona KM

S
2.7.2014. u 14:00
0
18
Najveća zarada od kirije u prošloj godini 7,2 miliona KM
0
Najveća zarada od kirije u prošloj godini 7,2 miliona KM
Foto: Ilustracija
Najveću zaradu u prošloj godini u Republici Srpskoj (RS) ostvario je jedan Banjalučanin koji je Poreskoj upravi Srpske prijavio da je od zakupa ostvario prihod od 7,2 miliona KM.
Iz liste Poreske uprave RS-a dostavljene Srni, u kojoj je navedeno 10 najvećih iznosa prijavljenog oporezivog dohotka u prošloj godini, vidi se da su prošle godine najveće prihode ostvarili obveznici koji se bave izdavanjem nekretnina i samostalnom djelatnošću.

Na toj listi četiri obveznika ostvarila su visoke prihode izdavanjem imovine pod zakup, isto toliko obveznika visoke prihode ostvarilo je baveći se samostalnom djelatnošću, dok su dva obveznika do visokih prihoda došla kapitalnim dobitkom.

Na drugom mjestu po visini dohotka koji je prijavio Poreskoj upravi nalazi se obveznik iz Banja Luke sa godišnjim prihodom od 3,72 miliona KM.

Slijedi ga obveznik iz Čelinca, koji se bave samostalnom djelatnošću, a ostvario je prihod od 2,5 miliona KM.

Na četvrtom mjestu na listi nalazi se obveznik iz Banja Luke koji je lani od zakupa ostvario dohodak od 2,26 miliona KM.

Na petom i šestom mjestu su obveznici iz Doboja i Bijeljine koji su prošle godine ostvarili dohotke od po 1,8 odnosno 1,3 miliona KM, a iza njih je Banjalučanin koji je, kapitalnim dobitkom, zaradio 1,17 miliona KM.

Na začelju liste su dva obveznika iz Bijeljine i pet iz Banja Luke i jedan iz Dervente, čiji su dohoci lani iznosili nešto manje od milion KM.

U Poreskoj upravi RS-a istakli su da su poreski obveznici, fizička lica koja su u poreskoj godini ostvarila dohodak od ličnih primanja, samostalne djelatnosti, autorskih prava, prava srodnih autorskom pravu i prava industrijske svojine, kapitala, odnosno dohodak od izdavanja u zakup ili podzakup pokretne i nepokretne imovine, dividendi i udjela u dobiti, te kapitalnih dobitaka, bili dužni da do 31. marta ove godine podnesu godišnju poresku prijavu za porez na dohodak.

U Poreskoj upravi su istakli da godišnju prijavu za porez na dohodak nisu dužna podnijeti fizička lica koja su u poreskoj godini ostvarila samo dohodak od ličnih primanja iz radnog odnosa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: