Opomena pred tužbu
88

Najskuplji kiosk u državi došao na naplatu: Izvođač radova traži svojih 250 hiljada KM

Piše: S. H.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Turistička zajednica Kantona Sarajevo dobila je opomenu pred tužbu zbog neplaćanja preduzeću Dinalsa 252.000 KM za projektovanje i izgradnju kioska na Baščaršiji.
Naime, u opomeni pred tužbu naglašava se da je preduzeće Dinalsa postupkom javne nabavke dobilo projekt projektovanja i izgradnje ovog kioska.

Komisiju koja je ocjenjivala ponude činili su: Sabina Kadrić, Adisa Kušundžija, Semina Buljubašić, Šejla Islamović, Šuhreta Hajdarpašić i Emina Kulovac.

Tadašnji predsjednik Turističke zajednice Midhat Hubijar (SDA) je 13. novembra 2018. donio odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača te je izabrano preduzeće Dinalsa koje je projekt trebalo izvršiti po sistemu "ključ u ruke".

Iznos od 252.000 KM koji je planiran za taj projekt izazvao je burne reakcije javnosti, s obzirom na to da se radi o običnom kiosku, pa je propitivana potreba i rastrošnost Turističke zajednice KS.

Radovi su okončani 18. februara, ali nadzorni organ nikada nije primio radove, niti je izvršena uplata.

U međuvremenu je došlo do smjene u upravljačkoj strukturi Turističke zajednice Kantona Sarajevo na čijem čelu je sada Nermin Muzur (NiP) te je cijeli slučaj okarakterisan kao sumnjiv.

Saznajemo da je bivša uprava zbog ovog projekta prijavljena Tužilaštvu KS koje treba istražiti sve neregularnosti u predmetnom slučaju.