Izdvojeno 46.400 KM
0

Najmlađim stanovnicima na korištenje predato novo igralište u Jukićevoj ulici

Klix.ba
Mještani i mališani iz Mjesne zajednice Koševsko brdo danas su sa predstavnicima Općine Centar na čelu sa načelnikom Nedžadom Ajnadžićem otključali vrata još jednog dječijeg igrališta u Jukićevoj ulici.

Za ovaj projekt Općina Centar je iz ovogodišnjeg budžeta izdvojila 46.400 KM, dok je za izvođenje radova bilo zaduženo Kantonalno javno preduzeće Park.

Igralište zauzima površinu od oko 200 metara kvadratnih, a za bezbrižnu igru mališana na igralištu je postavljena ograda visine 1,5 metara i ulazna kapija. Od dječijeg mobilijara, koji ispunjava najstrožije evropske propise o zaštiti djece, postavljene su njihalice, duple vrteške, dvosjedne ljuljačke, te jedna kombinovana sprava – kula penjalica. Ispod rekvizita postavljena je anti stres zaštitna guma koja sprečava povrede kod djece prilikom pada.

"Naša želja je da stvaramo uslove za izgradnju sretnijeg djetinjstva i našoj djeci obezbijedimo prostor gdje će se igrati i družiti. Drago mi je da vidim ovoliko djece koja se raduju ovim igralištima jer na kraju zbog njih i realizujemo ovakve projekte. Općina Centar će nastaviti ulagati u obrazovanje i vaspitanje naših mladih naraštaja", istakao je Ajnadžić.

Mališani su bili oduševljeni novim igralištem jer kako kažu sada imaju prostor u kojem će provoditi slobodno vrijeme sa svojim vršnjacima.