47 tačaka dnevnog reda
0

Najduža sjednica Narodne skupštine RS u ovom mandatu

SRNA
Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske razmatraće danas Informaciju o implementaciji Akcionog plana za provođenje mjera za ublažavanje negativnih efekata svjetske ekonomske krize na privredu RS.

Od 19 mjera iz osnovnog paketa, deset se realizuje u kontinuitetu, pet je realizovano u potpunosti, dvije djelimično, provođenje jedne je u toku, a samo jedna nije realizovana.

Iz ekonomsko-socijalne komponente Razvojnog programa RS, Savjet za razvoj RS je na dosadašnjih jedanaest sjednica odobrio finansiranje 86 infrastrukturnih projekata vrijednih 263 miliona KM, dok je iz svih oblasti odobreno finansiranje 218 projekata ukupne vrijednosti 430 miliona KM, od čega je do 10. februara ove godine isplaćeno 333 miliona KM.

Na dnevnom redu sjednice su informacije Republičke uprave za inspekcijske poslove o organizaciji i radu u 2009. godini, o ostvarivanju prava na otpremninu po članu 182 Zakona o radu, o realizaciji Osnova programa socijalnog zbrinjavanja radnika u 2009. godini i o Programu zaštite socijalno ugroženih kategorija potrošača električne energije u 2009. godini.

Među preostalih 11 tačaka su prijedlozi odluka o kriterijumima za ocjenu stepena razvijenosti jedinica lokalne samouprave u RS, o zaduženju kod Vlade Austrije za projektovanje, izgradnju i opremanja nove bolnice u Bijeljini, o zaduženju kod Svjetske banke za Projekat podrške mrežama socijalne zaštite i zapošljavanja, o zaduženju kod Svjetske banke i Međunarodne banke za obnovu i razvoj za Prvi programski zajam za razvojnu politiku za javnu potrošnju i o zaduženju kod Vlade Poljske za projekte poboljšanja željezničkog saobraćaja u RS.

Za osam dana zasjedanja poslanici su apsolvirali 36, od ukupno 47 tačaka dnevnog reda, zbog čega se očekuje da će po broju radnih dana ovo biti najduža sjednica u ovom mandatu.

Nastavak sjednice zakazan je za 10.00 sati.