{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Najavljene izmjene zakona o prekršajima, pooštravanje kaznene politike

F
18.5.2011. u 19:34
0
3
Najavljene izmjene zakona o prekršajima, pooštravanje kaznene politike
0
Najavljene izmjene zakona o prekršajima, pooštravanje kaznene politike
Izmjenama federalnog zakona o prekršajima, koje je entitetska vlada predložila i uputila u parlamentarnu proceduru, najavljeno je da sektor poreza i carina ubuduće neće biti jedini u kojem važe veće kazne za prekršaje nego u drugim sektorima, već tom načinu pooštravanja kaznene politike treba da podliježu i prekršitelji, subjekti u sektoru finansija.
Ova i još neke Vladine intervencije razmotrene su na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Federalnog parlamenta u Sarajevu, koja je u toku u Sarajevu.

Poslanici će glasati tokom sutrašnjeg dana o izmijenjenom zakonu o prekršajima nakon što se Vlada izjasni o uloženim amandmanima.

Jedan od njih podnio je poslanički klub Stranke demokratske akcije (SDA) koji predlaže da i sektor koncesija bude pridodan oblastima u kojima Vlada najavljuje jače kažnjavanje prekršitelja.

Najveća kazna, prema Vladinom tekstu, može iznositi i do 200.000 KM.

Prema riječima poslanika SDA Jasmina Duvnjaka, sve to ne treba da bude loša poruka niti prijetnja poslovnoj politici već samo onima koji su skloni varati državu u svom poslovanju.

Sličan istup imala je i poslanica Socijaldemokratske partije BiH Besima Borić uz napomenu da je dosadašnje zakonodavstvo u ovoj oblasti dalo veoma loše rezultate zbog neodgovarajućih kazni i da ga stoga treba mijenjati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: