Humanitarna akcija u Tuzli
0

Naida Zukić pobjednica "Trke u štiklama"

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
Učenica Srednje ekonomske škole iz Tuzle Naida Zukić pobjednica je “Trke u štiklama” koja je organizovana u sklopu humanitarne akcije a s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za kupovinu mamografa.

Četrdesetak takmičarki prijavilo se za utrku, a u finalu je učestvovalo 13. Na kraju je stazu od oko pedeset metara najbrže istrčala Naida Zukić, koja je na nogama imala cipele sa štiklom od desetak cantimetara.

Humanitarna akcija je organizovana jer je oktobar mjesec borbe protiv raka dojke te mjesec u kojem se podiže osviještenost o toj bolesti. U Bosni i Hercegovini od ove opake bolesti svake godine oboli 1.300 žena, a oko njih 500, nažalost, izgube posljednju životnu bitku.

Ljekari koji su se pred početak manifestacije obratili okupljenim istakli su kako opaka bolest ne bira spol, nacionalnost, rasu te da oboljelima treba obezbjediti kvalitetno liječenje.

Za dobru zabavu na večerašnjoj manifestaciji pobrinuo se radio Kameleon, gledaocima je pjevala grupa IF i vokalni ansambl Iskre, a mališani su uživali u boravku u Dječijem gradu.