BiH
1

Nagrađeni najbolji maturanti zeničkih srednjih škola

Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Načelnik Zenice Husejin Smajlović danas je u velikoj sali općine Zenica organizovao prijem za 139 maturanata srednjih škola iz Zenice, koji su oslobođeni polaganja maturskog ispita.

Smajlović je istakao da današnja manifestacija predstavlja posebno zadovoljstvo u vremenu beznađa te da mu je ovo najdraža dužnost kao načelniku Zenice.

"Dokazali ste da znate učiti i očekujem da se u društvenim pitanjima čuje vaš glas. Nemojte dozvoliti da vam drugi nameću shvatanje i pravila i da odlučuju o bitnim pitanjima u životu. Ne gubite vrijeme gledajući u prošlost, cilj vam treba biti osmišljavanje bolje budućnosti i stvaranje boljeg ambijenta za sve vas. Želim vam svako dobro i da ostvarite svoje ciljeve i želje te da budete nagrađeni u onome što budete radili", kazao je Smajlović u obraćanju zeničkim maturantima.

Ove godine 1468 maturanata završilo je srednje škole u Zenici, a njih 11 proglašeno je za učenike generacije, to su: Ajla Valjevac, Katarina Perković, Amir Buljubašić, Ahmed Muhić, Adna Bešić, Zlatan Cogo, Orhan Omerhodžić, Mediha Karić, Alma Muratović, Amra Isaković i Kenan Ibrahimagić.

Najbolji maturanti koji su prisustvovali današnjem prijemu nagrađeni su novčanom nagradom od po 100 KM i knjigom, dok su za učenike generacije osigurane i stipendije za daljnje školovanje.