{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nagrade i priznanja za najbolje osnovce općine Stari Grad

31.5.2013. u 14:01
0
0
Nagrade i priznanja za najbolje osnovce općine Stari Grad
0
Enida Dučić, Edo Fejzić i Mirza Sinanović najbolji su starogradski osnovci na regionalnom i federalnom takmičenju iz engleskog jezika, fizike i matematike. Tim povodom danas je u Općini Stari Grad organizovan prijem, čiji domaćin je bio Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad.
Hadžibajrić je osnovcima uručio novčane nagrade od po 100 KM, knjigu "Antologija bošnjačke drame XX vijeka”, autorice Gordane Muzaferije, i priznanja za dostojanstveno predstavljanje Općine te osvojena prva mjesta na takmičenjima.

Načelnik Hadžibajrić čestitao je djeci na uspjehu koji su postigli na takmičenjima, ali i njihovim roditeljima i nastavnicima koji su pomogli u ostvarenju ovog uspjeha. Djeci je poručio da se okrenu nauci i obrazovanju te da je znanje jedino što im niko ne može oduzeti, a da je sve ostalo prolazno.

Rad Enide Dučić, učenice VIII-1 razreda Osnovne škole “Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković” izabran je među pet najboljih na Međunarodnom takmičenju u kreativnom pisanju.

"Zadatak je bio da pročitamo jednu izabranu knjigu te da napišemo sažetak na engleskom jeziku. Zaista nisam očekivala da će moj rad biti jedan od najboljih”, kazala je Enida.

Amela Čehajić, profesorica koja je pripremala Enidu za takmičanje, također je danas dobila zahvalnicu za dugogodišnji predani rad i uspjehe na brojnim takmičenjima iz engleskog jezika. Kako je kazala, ponosna je na Enidu. Pojasnila je da je to jedini pobjednički rad iz Bosne i Hercegovine, a da su ostali radovi iz zemalja regije.

Najbolji na federalnom takmičenju iz fizike bio je Edo Fejzić iz Osnovne škole “Vrhbosna”.

“Iskreno, bio sam veoma uzbuđen. Na kantonalnom takmičenju sam bio opušten, ali na federalnom sam imao malu tremu. No, bez obzira na to, na kraju sam osvojio prvo mjesto”, istakao je Edo.

S Edom je danas bila i Azra Hrvo, profesorica koja ga je pripremala za takmičenje. Načelnik Hadžibajrić je i njoj uručio zahvalnicu za dugododišnji predani rad i uspjehe na brojnim takmičenjima iz fizike.

“Šta reći za Edu? Bio je najbolji na federalnom takmičenju iz fizike na kojem je učestvovalo 30-ak škola. Zaista sam ponosna na njega”, Azrine su riječi.

Prvo mjesto na takmičenju iz matematike osvojio je Mirza Sinanović iz Osnovne škole “Mula Mustafa Bašeskija”. On danas iz opravdanih razloga nije bio na prijemu te će mu se nagrade naknadno uručiti.

Prijemu su prisustvovali i predstavnici Službe za obrazovanje, kulturu i sport te roditelji najboljih starogradskih osnovaca.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: