Potraga u Sarajevu
7

Nagrada 300 KM onome ko uhvati teško povrijeđenog psa

Piše: N. J.
Udruženje za zaštitu životinja "Život" ponudilo je 300 KM osobi koja u Sarajevu pronađe i zadrži psa kojem je raznijeta donja vilica i koji je ostao bez jezika.

Iz udruženja navode kako više nije bitno ko će pronaći psa, već je samo bitno naći ga i uhvatiti. "Pas je već danima u ovom stanju, prije nekoliko dana vidjele smo ga na Soukbunaru, ali nam je pobjegao. Veoma je plašljiv i teško ga je uhvatiti", navele su članice udruženja.

Članica ovog udruženja Arijana Arifović za Klix.ba je kazala kako članovi ovog udruženja zajedno sa građanima Sarajeva već danima pokušavaju pronaći psa, ali bezuspješno.

"Potraga za njim traje od ponedjeljka, kada je viđen kod Druge gimnazije. Prema riječima naših sugrađana, on se kreće na potezu od Druge gimnazije preko Marindvora do Soukbunara, gdje je najviše puta viđen. Raznijeta mu je donja vilica i ostao je bez jezika i činimo sve kako bismo ga pronašli i pomogli mu. Veterinari sumnjaju kako je neko pucao na njega", kazala nam je Arijana koja je zajedno sa svojim kolegicama iz udruženja ostavila i kontakt telefon, na koji im se mogu javiti svi koji znaju nešto o ovom psu, ili oni koji ga uhvate - 062 526 360.

Potraga za teško ranjenim psom traje danima
Potraga za teško ranjenim psom traje danima