Obezglavljen i ostavljen
6

UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE / U Hadžićima brutalno ubijen pas

Piše: Dalibor Bošnjak
U Hadžićima kod Sarajeva je brutalno ubijen pas, njegovo obezglavljeno tijelo je ostavljeno na zemlji, a slučaj je prijavljen PU Hadžići.

Nakon što se na internetu pojavila fotografija obezglavljenog psa, aktivisti za prava životinja su otišli na mjesto događaja i zatekli užasan prizor. Obezglavljeni leš tromjesečnog psa je ležao ostavljen na zemlji. Među aktivistima je bila i Jelena Paunović, potpredsjednica udruženja "Život", koja je apelovala na pronalazak i kažnjavanje počinitelja ovog gnusnog čina.

"Ovo je još jedan u nizu gnusnim zločina nad napuštenim životinjama. Aktivisti za prava životinja su svakodnevno svjedoci nepoštovanja Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja BiH. Nasilje nad životinjama predstavlja samo jedan korak do nasilja nad ljudima. Kada je nekome 'normalno' tromjesečnom štenetu oštrim predmetom odsjeći glavu i ostaviti tijelo u glavu kao trofej, onda ostaje samo da se pitamo šta je taj isti čovjek sutra u stanju uraditi djetetu. Cijeli slučaj smo prijavili PU Hadžići. Nadamo se da će u ovom slučaju počinilac biti kažnjen", izjavila je Paunovićeva za portal Klix.ba