{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Naglašen značaj dijaloga i prevazilaženja predrasuda

F
22.4.2010. u 18:32
0
0
Naglašen značaj dijaloga i prevazilaženja predrasuda
0
Naglašen značaj dijaloga i prevazilaženja predrasuda
Foto: Arhiv
U Goraždu je danas zasjedalo Međureligijsko vijeće BiH.
Formiran je i Odbor za međureligijsku saradnju u lokalnim zajednicama, što je dio zacrtanih ciljeva projekta čijom realizacijom se želi poboljšati saradnja vjerskih zajednica i administracije na lokalnom nivou, ali i dati doprinos u izgradnji građanskog društva kroz međureligijski dijalog.

Sastanku Međureligijskog vijeća u općini Goražde pored stalnih članova prisustvovali su i predstavnici ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, kantona i lokalnih zajednica.

Između ostalog, predstavljen je projekt Vijeća koji za cilj ima poboljšati saradnju vjerskih zajednica i lokalne administracije.

Kako je istaknuto, potreba za ovakvim projektom proizišla je iz ograničenih kapaciteta ureda Međureligijskog vijeća u Sarajevu da udovolji svih zahtjevima koji pristižu iz lokalnih zajednica.

Po riječima predstavnika skupštine ovog vijeća potrebno je uključiti nove ljude s novim idejama koji će unijeti više energije u sam proces međureligijskog dijaloga u BiH.

"Još jednom želimo naglasiti i potcrtati značaj dijaloga i prevalizaženja predrasuda koje su izvor nepovjerenja i sukoba“, istakli su članovi skupštine Međureligijskog vijeća BiH.

Pored Goražda, Odbori za međureligijsku saradnju formirani su u još tri grada u BiH - u Bijeljini, Orašju i Distriktu Brčko.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: