Sukobi u kompaniji
1

Nadzorni odbor Aluminija smijenio direktora Gadžića, za v.d. imenovan Pandža

Klix.ba
Foto: Aluminij
Foto: Aluminij
Nadzorni odbor Aluminija Mostar na današnjoj sjednici donio je odluku o razrješenju Marija Gadžića s mjesta direktora komopanije. Na istoj je sjednici vršiocem dužnosti direktora u roku od šest mjeseci imenovan Dražen Pandža.

Dalibor Miloš, predsjednik Nadzornog odbora Aluminija, izjavio je na konferenciji za novinare da su već duže vrijeme nezadovoljni Gadžićevim radom što je i dovelo do štrajka u ovom preduzeću

On se dotakao i situacije od petka kada je Gadžić optužio predsjednika Nezavisnog sindikata Romea Biokšića da je nudio novac za zapošljavanje.

''Nadzorni odbor naložio je sekretaru Društva da sve informacije, uključujući e-mail korespondenciju, Nadzornom odboru sa saznanjima o iznudi novca za zaposlenje u Aluminiju zaprimljenu od Gadžića kao i šest USB-stikova koji su dostavljeni na sjednici Nadzornog odbora, dostavi nadležnom MUP-u kako bi se utvrdila osnovanost za pokretanje mogućeg krivičnog postupka'', navodi se u zaključku Nadzornog odbora.

Naglašava kako mu nije jasno zbog čega je nakon sjednice NO Gadžić sazvao konferenciju za novinare, na kojoj je ukazivao na kriminal u Aluminiju, iako su mu članovi NO prethodno saopćili da su sve prijavili MUP-u.

"Tim postupkom, on je nanio veliku reputacijsku štetu našoj firmi. I ne samo to - uputio je preko 900 mailova svim zaposlenicima, ali i dobavljačima i kupcima. Znači, neko ko sve vrijeme govori da radi u interesu Društva nas je postavio u još težu situaciju", rekao je Miloš.

On je naglasio da je u posljednjih godinu dana Aluminij napravio dodatnih 43 miliona KM gubitka.

Gadžić je u izjavi za medije rekao da je njegovim dolaskom smanjen dug kompanije. Dodao je da na sjednici NO na kojoj je smijenjen nije prisustvovao.