Komentari (68)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Udar na privatnost u javnosti? kad postave kamere ljudima u kuce onda je to udar na privatnost, a vani je svakako javnost...
Neko je zabrinut za privatnost na ulici ? Ko hoće privatnost neka ostane u kući. Bilo kamera ili ne bilo, čim si izašao na ulicu, priča o privatnosti je apsurdna.
Treba postaviti sto vise kamera po Sarajevu, a pogotovo izlaz i ulaz prema genocidnoj jer od tamo najvise kriminalaca dolazi..
ako ih vec postavljate, stavite ih javno da svako ima pristup
a kad tražiš snimak, nema šanse da ga dobiješ
Neko je davno zbog zaštite privatnosti predvidio nošenje hidžaba i nikaba. Kako stoje stvari nikab je prevaziđen i moraće se preći na burku, naročito muškarci.
Napokon neke koristi i od kliksa. Taman ste me podsjetili da repriziram Person of interest. Što se privatnosti tiče, he heh he.
Sarajevu od Iliđe pa do sebilja treba bar još 200 kamera, a zasigurno i više, inteligentno postavljenih i sa višekanalnim snimanjem, ako se uistinu želi imati bar nekakav uvid u stanje sigurnosti u gradu i u nekoj minimalnoj mjeri preduprijediti izvršavanje kaznenih djela ili bar neka od njih dokumentirati. Nema tu elemenata narušavanja nečije privatnosti -ono kao žena vara muža sa švalerom, dakle sve ono što ne može biti predmetom kaznenog krivičnog djela se ne razmatra.
86 nadzornih kamera a preko 100 nerasvijetljenih plajevina vozila. Šta u sarajevu u stvari treba ??? Ma da neko u novom vilajetu konačno UPALI SVJETLO :) Onda će i instalirane kamere imati funkciju.
kamere su potpuno beskorisne ... služe za pranje para (dok se postavljaju) i za uhljebljavanje ponekog stranačkog člana ... (radno mjesto : gledač ekrana) ... da ove kamere nečemu služe, vjerovatno bi naveli koliko su slučajeva rješili zahvaljujući tome ... u praksi : mom komšiji ukrali auto, a u mup-u mu nisu znali raći na koju stranu je otišlo
Kom[edija, kompletnazapadna Europa pokrivena kamerama, gradovi autoceste, a vi se pasite za neku privatnost u zemlji gdje vas par obitelji drze kao privatno roblje.
Kako je raja naivna,kad iduci naslov bude: chipiranje raje - u cilju sigurnosti ili udar na privatnost,komentari ce biti; cuj udar na privatnost. Zato ne budite naivni u laznoj nadi da ce vas spasiti neko osim vas samih,sto prije shvatite to imate sansi da spasite svoju svijest,um i tijelo!
Ne znam o kakvoj privatnosti pričaju,pa ne postavljaju ih po kućama.Jedino ako je kopanje nosa na ulici privatnost onda OK.
Kamera nikada nije mogla zamjeniti čovjeka na terenu. Zato imamo samo informacije da je neko prestupnik ali niko ga ne privodi. Zato čekamo novo čudo tehnike, robote da to urade umjesto nas.
Kamera nikada nije mogla zamjeniti čovjeka na terenu. Zato imamo samo informacije da je neko prestupnik ali niko ga ne privodi. Zato čekamo novo čudo tehnike, robote da to urade umjesto nas.
cuj udar na privatnost a snimaju se javne povrsine, kada se ti nadjes na javnoj povrsini ne snimaju tebe vec javnu povrsinu, kada si na privatnoj, svojoj, povrsini niko te ne snima i nije ti ugrozena privatnost. licno bih volio da se vecina raskrsnica, setalista, djecijih igralista i sl. povrsina pokriva kamerama.