Dobar primjer
246

Načelnik Novog Travnika Stjepan Dujo smanjio platu sebi i općinskim službenicima

E. M.
Detalj sa sjednice Općinskog vijeća N. Travnik
Detalj sa sjednice Općinskog vijeća N. Travnik
Načelnik Novog Travnika Stjepan Dujo je budžetom za 2021. godinu smanjio plaću sebi, ali i općinskim službenicima, a povećao je sredstva za stipendije, porodilje i subvencije vrtića u Novom Travniku, kako bi olakšao roditeljima.

Ovu odluku podržalo je Općinsko vijeće Novog Travnika, a načelnik Dujo je izrazio nezadovoljstvo što budžet za 2021. godinu, koji iznosi 6.836.280 KM, nisu podržale sve političke stranke, odnosno, da one nisu bile za podršku studentima, porodiljama, a ni za izgradnju industrijsko-poslovne zone Neobarje.

"U prethodnom budžetu, koji je nelegitiman i samoproglašen, povećana je plata općinskog načelnika i službenika, a ovim budžetom sve je vraćeno u legalne okvire. Plaće su smanjene jer niko nije imao uvid u njih, niti su bile transparentne, čak ni onda kada su donesene", izjavio je za portal Notra.ba Dujo.

Pojasnio je da su novim budžetom povećana izdvajanja za stipendije, porodilje, sport i kulturu, kao i za poljoprivredu, sufinansiranje privatnih i javnih preduzeća.

"Podržali smo i vrtiće 'Sultan Fatih' i 'Anđeli', povećali smo im subvencije kako bismo olakšali roditeljima, a naravno tu je i podrška gradskom vrtiću Novog Travnika", zaključio je Dujo.