|

Načelnik Kalesije prijavio policiji uposlenika koji je tražio mito od 21.000 KM

Načelnik Kalesije prijavio policiji uposlenika koji je tražio mito od 21.000 KM
79
A. K.
22.10.2019. u 13:00
32
komentara
79

dijeljenja
Načelnik Kalesije prijavio policiji uposlenika koji je tražio mito od 21.000 KM Sead Džafić (Foto: H. M./Klix.ba)
Načelnik Općine Kalesija Sead Džafić danas je uputio pismo Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK) i Kantonalnom Tužilaštvu u Tuzli u kojem traži pokretanje istrage zbog sumnje na pokušaj protuzakonitog uzimanja dara, odnosno mita za izdavanje urbanističke dozvole u Službi za prostorno uređenje, geodetske i imovinskopravne poslove.
Džafić je u pismu upućenom istražnim organima zatražio da se ispitaju navodi uposlenika u Službi za budžet i privredu Općine Kalesija Rusmira Hasanovića koji je na svom Facebook profilu javno objavio da je neko iz Službe za prostorno uređenje, geodetske i imovinskopravne poslove od investitora H. S. tražio 21.700 KM za izdavanje urbanističko-građevinske dozvole. Nakon što investitor tome nije udovoljio zahtjev mu je odbijen.

"Kao načelnik Općine Kalesija imam zadatak da pokrenem procedure da se ispitaju ovi navodi i ukoliko se potvrde kao tačni, taj neko će odgovarati. Ovdje svi zajedno treba da pomažemo investitorima da što prije dobiju potrebnu dokumentaciju, a ne da im odmažemo i na taj način ih tjeramo u druge sredine", kazao je Džafić.

Kako je istakao, obavit će razgovor s Hasanovićem, investitorom i šefom u nadležnoj službi te će sačekati da policija i tužilaštvo odrade svoj posao. Nakon toga će, dodao je, imati prave informacije koje će plasirati u javnost.
Prijavi grešku


Komentari (32)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...