Starije od 80 godina
32

Načelnik Ilidže dijelio novac, "počastio" više od 2.000 penzionera sa po 70 KM

E. Sk.
Općina Ilidža je i ove godine svim svojim stanovnicima starijim od 80 godina, kojih na području Općine ima 2.441, podijelila novčane poklone u iznosu od 70 KM.

Za njih tridesetak najstarijih, načelnik Senaid Memić danas je priredio prijem i druženje u prostorijama Općine.

"Ovo je jedan običaj koji mi svake godine u januaru i februaru kada smatramo da su teški mjeseci poštujemo. Nadamo se da je ovo više moralna podrška, nego finansijska i sretan sam jer imamo priliku da ovim malim sredstvima ukažemo na vaš značaj u našem društvu. Kad god nam se pruži prilika mi ćemo vam pokazati da ste za nas bitni i za našu lokalnu zajednicu. Ove godine Općina Ilidža je za vas 2.441 izdvojila 170.870 KM što nisu mala sredstva", kazao je Memić.

Dodao je i kako bi volio da su im mogli dati i veća novčana sredstva.

"Iskreno bih želio mnogo više da smo vam dali, da barem malo olakšamo staračke dane i ako smo bilo kako uspjeli, ja sam zadovoljan. U nadi da ćemo vam bar malo olakšati ove dane želim vam puno dobrog zdravlja, uz želju da još dugo godina poživite i da se i naredne godine ponovo vidimo i sretnemo", izjavio je načelnik Memić.

Zdenka Hodalj penzionerka, zahvalila je Općini Ilidža i načelniku na skromnim sredstvima, ali više na pažnji koju im ukazuje organizovanjem prijema.

"Cijeli život živjela sam skromno, hranila se zdravo, mnogo se kretala, bavila se društvenim aktivnostima, angažovana sam i sad u udruženju penzionera i nisam dala stresu da utječe na moj život i poručujem omladini da koriste moj recept za dug život", kazala je Hodalj.