BiH
0

FOTO / Načelnik dva sata na kasi prikupljao novac za liječenje malog Muhameda

FENA
U novootvorenom šoping centru "Alta" na Marijin Dvoru u Sarajevu, načelnik Općine Centar Dževad Bećirević je protekle subote, sudjelujući u humanitarnoj akciji, proveo dva sata radeći za kasom u prodavnici DM marketa, a sav novac koji je naplatio od kupaca namijenjen je za liječenje osmogodišnjeg Muhameda Ibrahimovića, oboljelog od cerebralne paralize.

Muhamedu je neophodan odlazak na operaciju u kliniku u Stuttgart. Odlazak je zagarantovan jer je u ovoj akciji za dva sata prikupljeno 5.000 KM.

Tokom dvosatne humanitarne akcije, svi koji su se tada zatekli u prodavnici DM-a, kupljene proizvode htjeli su platiti upravo na kasi na kojoj je radio načelnik Bećirević.

Belma Ibrahimović, majka malenog Muhameda, zadovoljna je odzivom sugrađana koji su na ovakav način željeli pomoći njenom sinu.

"Hvala načelniku Bećireviću, Općini Centar i svim ljudima koji su danas, ali i proteklih 17 dana, koliko je kampanja za Muhameda trajala, donirali novac za njegovo liječenje.

Načelnik Bećirević također je zadovoljan i želi da prikupljeni novac bude za Muhamedovo ozdravljenje.

Zahvaljuje svim građanima koji su učestvovali u humanoj akciji te domaćinu, DM-u.

Osim akcije, Općina Centar je iz svog budžeta izdvojila 1.500 KM za liječenje Muhameda Ibrahimovića, saopćeno je iz načelnikovog ureda.