Izložen infekciji
389

Načelnik Čitluka o zarazi koronavirusom: Zaražen sam iako sam uvijek nosio masku i rukavice

G. Š.
Marin Radišić
Marin Radišić
Načelnik općine Čitluk Marin Radišić u ponedjeljak je testiran na koronavirus i njegov nalaz je pokazao da je pozitivan, o čemu je otvoreno i progovorio za javnost.

‘’Vijest da sam pozitivan na test koji se provodi za potvrđivanje zarazne bolesti COVID-19, koji je proveden jučer tokom dana, tačna je i istinita. S obzirom na funkciju koju obnašam smatram potrebnim da vam se obratim radi objektivnog i istinitog prezentiranja stanja u kojem sam se našao lično te zajedno s cijelom našom općinom i njenim stanovnicima’’, kazao je načelnik Čitluka u pismu upućenom javnosti.

Zarazna bolest, kako naglašava, u općinu Čitluk je ušla prije dvadesetak dana i bez obzira na sve poduzete aktivnosti dosta brzo je zarazila više stanovnika.

‘’Lično zbog posla koji obnašam, učinio sam sve, zajedno sa Štabom civilne zaštite, da se ova zaraza i njeno širenje uspori i što je moguće prije zaustavi. Zbog prirode posla koji obnašam i brojnih kontakata koje nisam mogao izbjeći, bio sam izloženiji infekciji nego prosječan stanovnik te sam zasigurno u nekom od tih kontakata i zaražen iako sam stalno nosio zaštitnu masku i rukavice", ističe načelnik Radišić.

Osim blago povišene temperature, kako tvrdi, nije imao nikakve druge simptome.

‘’Nakon što se temperatura počela ponovo pojavljivati otišao sam na testiranje, a čiji ste rezultat već doznali. Trenutno se osjećam dobro i nalazim se u izolaciji iz koje vam se obraćam sa zahtjevom i molbom da se pridržavate svih propisanih mjera koje su vam dobro poznate i već su više puta objavljene, te ukoliko osjetite i najmanju promjenu u vašem organizmu da se odmah javite vašem ljekaru’’, naglašava načelnik Čitluka.

Poručuje kako u trenucima kada je cijeli svijet užasnut i zabrinut nezapamćenom svjetskom pandemijom: ‘’Samo svi zajedno, uz Božiju pomoć možemo, moramo i hoćemo pobijediti’’.