BiH
10

Načelnik Čitluka: Najoštrije osuđujem napad i isticanje neprimjerenih obilježja

Piše: Er. M.
Foto: Čitluk.net
Foto: Čitluk.net
Zgrožen viješću o devastiranju povratničkih kuća u mjestu Drljajice, u ime općinskih vlasti Čitluka najoštrije osuđujem napad na povratničke kuće, saopćio je načelnik Općine Čitluk Ivo Jerkić.

On je osudio i isticanje neprimjerenih obilježja koja su nepoznati počinitelji ostavili na mjestu zločina želeći prikazati općinu Čitluk onakvom kakva ona nije u stvarnosti.

"Općina Čitluk poznata je kao tolerantna i miroljubiva sredina u kojoj ovakvi izgredi zgražaju cjelokupnu javnost, koja je davala punu potporu svim povratnicima", kazao je Jerkić.

Dodao je da su ovakvi postupci nepoznatih vandala nedopustivi te stoga očekuje da će policijske vlasti i snage sigurnosti, uz maksimalnu angažovanost u rasvjetljavanju događaja, u što skorijem roku otkriti počinitelje ovog vandalskog čina, te ih skladno zakonskim propisima i procesuirati.

"Bilo kakvi napadi i uništavanje imovine za nas su nedopustivi i za svaku osudu, posebice u ovakvim slučajevima kada našim sugrađanima druge vjeroispovijesti pored materijalne štete prouzrokuju i osjećaj nelagode zbog veličanja simbola kojim se nekome želi poručiti da nije dobrodošao na području općine Čitluk. To nije istina", rekao je Jerkić.

Načelnik je poručio da su ljudi svih vjeroispovijesti i nacionalnosti dobrodošli u općinu Čitluk, jer je ovo sredina u kojoj vlada tolerancija i u kojoj su svi dobrodošli, pa je teško povjerovati da su počinitelji ovog vandalskog čina žitelji Čitluka.