BiH
25

Na Zlatištu sinoć uhapšene dvije osobe

Anadolija
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Policija je sinoć uhapsila dvije osobe na Zlatištu u čijem vozilu su se nalazili teški čekić, pajser i kliješta za rezanje armature, kazala je glasnogovornica Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Danka Tešić.

"Sinoć oko 21:30 sati je vozilo Renault Clio zaustavljeno je na Zlatištu, a u vozilu su se nalazile dvije osobe. Prilikom redovne kontrole saobraćaja došlo je do narušavanja javnog reda i mira od strane vozača, po članu 24 - ometanje državnih organa u vršenju javnih funkcija, koji nije dozvolio da se izvrši pregled vozila", pojasnila je Tešić.

Prema njenim riječima, druga osoba, koja je također bila u vozilu, nije imala lična dokumenta.

"Zbog navedenog, lica su lišena slobode, a protiv vozača će biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Istina je da su pregledom vozila pronađeni teški čekić, pajser i kliješta za rezanje armature", kazala je Tešić.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o tome da li imaju saznanja da su privedene osobe krenule da ruše improvizovani krst postavljen na Zlatištu, Tešić je dodala da pomenuta lica nisu zatečena u blizini krsta te kazala da "ne može tvrditi jesu li krenuli ili nisu na rušenje krsta, ali to su predmeti koji su pronađeni i zbog kojih je, vjerovatno, jedno lice pokušalo odbiti da se izvrši pregled vozila".