|

Na zatvorenoj sjednici NSRS zatražena podrška za rad policije na teškim ubistvima

Na zatvorenoj sjednici NSRS zatražena podrška za rad policije na teškim ubistvima
2
F
FENA
24.4.2019. u 12:25
3
komentara
2

dijeljenja
Na zatvorenoj sjednici NSRS zatražena podrška za rad policije na teškim ubistvima Foto: D. S./Klix.ba
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske (RS) Dragan Lukač rekao je da će policija iskoristiti sve svoje kapacitete i mogućnosti kako bi, u saradnji s Tužilaštvom, u potpunosti rasvjetlila slučaj ubistva kod Prijedora i Glamočanina u općini Laktaši.
Lukač je, na zatvorenoj sjednici Narodne skupštine RS-a, informirao poslanike o dosadašnjim rezultatima istraga, hapšenjima i podizanjem izvještaja o počinjenom krivičnom dijelu protiv direktnih izvršilaca ubistava.

"Zatražio je podršku svih za rad policije na ovim teškim krivičnim djelima koja su potresla javnost u RS-u", saopćeno je iz parlamenta.

Poslanici entitetskog parlamenta danas su većinom glasova odlučili da dio sjednice na kojem je izvještaj o ubistvu policajca Slađenka Tubina, prilikom vršenja dužnosti u Gornjoj Resavskoj kod Prijedora, i ubistvu iz zasjede banjalučkog privrednika Slaviše Krunića i člana njegovog obezbjeđenja Žarka Pavlovića, te ranjavanju vozača i pratioca Gorana Ilića u Glamočanima, općina Laktaši, bude zatvoren za javnost.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...