Komentari (169)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Rado ću nekom dati ovih 20cm 🙃
Kad im zatreba organa nađu te u registru i pregaze te kamionom :)
@chspancidoa83719 Jel ti to ne treba :)
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Odlicna inicijativa. Radite za dobrobit svih nas, ostavite nacionalizam postrani. Ne opstruirajte zakone koji ce nam omoguciti kvalitetniji zivot.
Nemaju svi vozačku, šta je sa njima Damire klocu
Jel tu spadaju i organi gonjenja?
Pa bolje oniragi i spasiti nekoliko života nego da isti ti organi truhnu pod zemljom.
Sta bolan ti znas sta je normalna praksa u svijetu. De matereti odstupi. Da vi ista znate, bilo bi vas stid da tolike godine zivite na budzetu bez ikakvih znacajnih rezultata.
Pa ovo je super i humano. Jednostavno potpises ako zelis da doniras organe, ako ne ne moras. A nikome organi ne sluze pod zemljom, i sami postaju zemlja, tako da je dobro spasiti nekome zivot! Apsolutno podrzavam.
bolje bi bilo da uvedu da krvna grupa pise na vozackoj
@tm87man Kako se sjecam i to je bilo jednom u tematici, ne samo u vozackoj vec i kad su uvodili elektronske plastocne knjižice.
Živim u Americi i dao sam odobrenje da budem donator organa u slučaju da mi nešto bude! Isto mi stoji na vozackoj da sam donator. Nisam vjernik, ako se nešto desi volio bi da spasim nekome život ili možda više života!
Ovo je u Turskoj bilo moguce jos prije 25 godina...
Čisti populizam. Pa kod nas se i ne rade kadaverične transplantacije, kad je urade to se oglašava na sva zvona. Radije dovedite vrhunske hirurge iz inostranstva i dobro ih platite a ne da se mora u Tursku, Italiju ili SAD.
Živim u jednoj EU zemlji i ovdje je zakon da smo svi dobrovoljni davaoci organa sa navršenih 18 godina. Medjutim ja sam morao pismenim putem da tražim da nisam dobrovoljni davaoc organa. Ustvari ne da nebi dao organ medjutim ne na takav način. Zato moji članovi porodice znaju u kojem slučaju bi mogli donirati moje organe.
U nasoj drzavi ipak ne nazalost
jak zakon brate :D
Dzaba ,ponudite ljudima barv30.000da neko naslijedi cigani vazda samo guzovace
Ko ne zeli donirati krv i organe nek potpise da ne zeli ni primiti.
@unmibh 100 x bravo za komentar pa nek razmišljaju kad kasno bude
I sad oni imaju usvojeno to nesto, neka statistika a zesca glupost realno,
A ko ce izvoditi za par godina transplatacije,kada stručnjaci pomru i odu ? nema vise vanka zbog transplatacije..
sto ce biti falsifikovanih vozacki poslije nesrece auuu....